Školski list

86

Помисли, намере и савете лгодске, све то разбија и уништава Господђ, кадЂ се не судараго сђ Божшмђ помислима, сг Божшмг намерама, Божјимђ саветима. Све се иромијенило до воље Божје.

Многи ммсли вх У срдцу чов^ка многе су *№» : <ов4т» « Го.подмк и ц сов ј т1> Господат Б'ккх ПрЈКМБДЈТХ. (Пр. ( ј ОЛ. ГЛ. 1 19. ст. 21.) еси> в4чанг. Само оне мисли и намере лгодске кое се слажу сђ Божшма мислима и намерама, валнго и есу вечне; само Божш савет ®6 стб вечанг; незнабожачке се мисли и намере менаго. ******

И сакл плотк гако! трлвл, и БСАКЛ СЛЛБЛ Ч*ЛОБ'кчЛ мки) цБ^ктх ТрАБНћШ, и^ше ТрЛБЛ , и цб4тх <А1плд1 : Гллголх Господенк прекмвл^тх во в'кки. (Посл. Иетр. зач. 58. ст. 24. и 25.) Тако е.

Свакоје тијело као трава. и свака слава човјечија као цвијет гравни: осуши се трава, и цвпјет њезнн огпаде; Али ријеч Господња остаје до вијека.

Во и Коњ (басна.) Посумња се једаред во, да л' је коњ онако удесан за бој као што га кажу, па рече: та ни рогова немаш. Кон. се окрене иа живо вола по уву депи. Од чаеа се рази^е волу сумња. На то рече кон>: ко ће шта волу поњатно да начини, мора се по њему владати.

Шта ја Ево имам два ока у глави, Њима видим како с' небо плави, Видим цвеће, нтице, рибе чиле,

све имам.

Видим моје родитеље миле! Очи моје, Богу Фалу дајте, Очи моје весело гледајте !