Školski list

1 ф . 50 новчића, а ва Србију 4 динара. Учитељи са малом шгатом, као и богослови и иринравници, добијају лист у пола цене. Дописи и предплата шаљу се : Уредиигатву „Школског Листа" у СомПор.

Бр. 4. У Сомбору 15. Априла 1891. Год. XXIII.

Ч V?! ^ I ЛЈ> ■ # » V м г ■ 1 редовни проФссор србске учитељске школе Сомборске, рођсн 2. Маја 1842. у Суботици, преселио се у вечност 6. Марта 1891. у Сомбору.

рбска учитељска школа у Сомбору претрпнла је грдни удар, —велики губитак, који се не да лако накнадити. Редовни проФесор србскога језика, земљописа и историје на истој школи, од седамнајест већ година неуморни делатељ у овом заводу, најздравпји и најкрепчији измефу њеннх наставника, којега за цело време његовог овде делања ни глава није забољела, јесенас почео је побољевати и тужити се на слабост желудца. На лицу му се велика промена показала, али и он сам и његови другови и пријатељи држаху, да је то обичан катар у желудцу, који се излечити даје. Међу тим је зло растло и проФесор Стојковнћ после Богојавлења морао је од школе изостатп и лечити се дома, али ни најбрижљивија нега верне му супруге, ни вештина лекарска немогоше га подпћи, јер — он је од несрећне болести рака у мускулила изнад стомака патио и б. Марта о. г. премпнуо, оставивши за собом неутешну удовнцу, јединца сина Милана медицинара у Буда-Пешти и две ћерке, од којнх је старија оспособљена србсконародна учитељица, а млађа је приправипца првог разреда. НроФесор Исндор Стојковпћ рођен.је 2. Маја 1842. године