Službeni list Srpske književne zadruge

Према предлогу надзорног одбора одлучио је главни одбор да се нађе стручно лице, које ће проценити садашњи начин вођења књига и предложити потребне измене.

Вредно је још напоменути, да су услед садашњега наринског рата с Аустријом повећане цене хартији. Поред свега тога ипак је Задруга ове го: дине закључила набавку исте хартије код истих књижара јефтиније, него што је раније плаћано. Услед чега је ово могло доћи, нећемо се дуго му-

„чити да истражујемо, јер ће томе узрок на сваки

начин бити и у томе што је Задруга почела да отплаћује своје раније дугове. Кад се узме у обзир да Задруга велику количину хартије троши, онла се и на томе може доста уштедити. Да је раније којом срећом по овој цени хартија. набављана, да се није куповало хартије више него што треба и на послетку да се плаћало на штампање само потребнога броја примерака, онда би Задруга само на томе толико уштедела, да би данас била у завидном положају.

На послетку, надзорни одбор може са задовољством известити ХУ скупштину Српске Књижевне Задруге, да је рад садашњих чиновника Задругиних био за ову годину у сваком погледу за похвалу. На основу овога надзорни одбор, уздајући се у Божју помоћ, тврди да ће се оваким радом Српској Књижевној Задрузи повратити, што је ранијим нерадом изгубљено.

31. марта 1907.

у Београду. Председник, - М. Марковић

Потпредседник, Драг. Гођевац

Чланови:

Ип. Н, Ђукановић, Мих. П. Ђурић, Р-г Пет. [. Вукићевић.

у Ш

а

при и у мр уније де уре = -—