Službeni list Srpske književne zadruge

за SELE

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ

· Год. !. Београд, 15. фебруара 1909. Бр. 2.

.

Повереницима и задругарима. |

3'. марта ове године завршује се рачунска година ХМ! кола (1908). Ко од задругара до тога дана не положи улог за то коло, сматра се после, када узме књиге, као обичан купац; оснивачи пак, ако су ради да им се рачуна и та година, морају доплатити ! динар (круну) за закашњење с уписом.

Моле се с тога повереници и задругари, да то имају на уму и да настану да најдаље до 31. марта Задрузи стигну сви улози за ХМП коло; повереници се пак још моле, да настану да свакако одрже лањски број задругара, па да кога још и принове, јер Задруга треба из године у годину да има све већи број задругара.

На послетку се моле повереници, да настану око нових задругара, да узму и ранија кола, као и да и остали задругари, који су пропустили узети које коло, узму накнадно и те књиге.

IL. Експедиција ХУП кола завршена је сасвим и како кога дана дођу нове поруџбине, одмах се шаљу књиге. Према томе, ако ко случајно није добио књиге, треба да то одмах јави Задрузи, да не изгуби право на рекламацију (чл. 24. правилника).

III. На питање једнога повереника, да ли повереници за зборско признање и за избор за добротвора, по чл. 20. Задругина правилника, тач. ви г, морају имати 150 односно 250

задругара све нареднога кола или се рачунају и ранија кола, за која су за 3 или о година послали улоге, одлучио је главни одбор Задругин, на стастанку своме од 7. фебруара 1909. године, да се повереницама рачунају сва кола, за која за 3 или 5 година узастопце пошљу улоге за 150 односно 250 задругара.

ua Om=——yG IO II IImDDmmDDpIzšiZ1ZTT III IIIII1-, e I—S—o————= Изводи из записника.

[. Главни одбор. | гинално забавно дело, с допуном да се вишак Састанак 8. јануара 1909. године. — Примљен хонорара преко одредбе чл. 27. Правила дозаписник ранијега састанка с допуном члана | пуни с помоћу фондова Задругиних; — примљен надзорног одбора, г. Илије Н. Ђукановића, је предлог благајников, да се рачуни Народне да се од г. Љубомира Јовановића, пређ. члана | Књиге не књиже више засебно, већ с осталим управног одбора, затражи да или пошље За- | рачунима Задругиним; — одобрено је благајнику друзи рукопис Краља Дечанскога од Јов. Су- | да 150 дин., добивених од Стаменковиће-е Заботића, приређен за штампу, или да Задруги- | дужбине за растурање њених књига ван Србије, ној благајници врати новац, који је изузео на | заведе као приход од провизије, затим, да име тога приређивања; — одобрена је одлука

место два комада амортизована 2'/о државна књижевнога одсека, да Српска Књижевна За- | лоза набави друге и унесе у стални капитал За-

друга у овој години распише. сшечај за ори- | другин, — чиновницима врачарског поштанскога