Srpski književni glasnik

ПозоРИШНИ ПРЕГЛЕД. 67 доста трајала: ви је сувише далеко терате, тако далеко да комиромитујете друштво у коме сте п себе сама.“ Казот не одговори ништа и хтеде да пође, кад госпођа Грамон, која се непрестано трудила да одагна збиљу п поврати шалу, приђе Казоту: „Господине пророче, ви проричете шта ће се сваком од нас десити, а не велите нам ништа о себи.“ Он неко време не одговори ништа и гледаше у земљу: „Јесте ли ви читали, госпођо, опсаду Јерусалима у Јосифа“ — Па наравно! ко још то није читао Али узмите као да нисам. — Дакле, госпођо, за време те опсаде, један човек обилазио је седам дана једно за другим градске бедеме, пред очима опсадника и опсађених, узвикујући непрекидно громким и језивим гласом: Тешко Јерусалиму! а седмог дана: Тешко Јерусалиму! тешко мени самом! и у пстом тренутку огромна стена бачена непријатељским машинама погоди га п разнесе га у комаде“. П после тога одговора, Г. Казот се поклони п изађе.

Ji. Ф. де ЛА ХАРИ. (Превео с француског B: 1.)

ПОЗОРИШНИ ПРЕГЛЕД.

Илатонски брак, драма од Жила Леметра.

Треба познавати проничнога .Јеметра да би се могла уживати сва драж ове трагичне И милосрдне пдиле, која под лаком п духовитом формом крије фину и дубоку садржину. Чес го, доиста, ова побожна драма са дискретним И разумљивим насловом, своди се само на длналогисан Чланак, врло књопжкеван, у коме личности, у здраво тананим анализама, можда се мало више свести но у животу, представљају публици своја сложена п деликатна осећања.

tI Флавије Јосиф, грчки историчар из првог века после Христа. У својој јеврејској историји описао је као очевидац опсаду Јерусалима под Титом.

сл