Srpski pčelar

зоре чланови, да чланарину само управи задруге шаљу, да се избегну разне неугодности при опомињању дужника. На завршетку седнице повео се разтовор :далида се одговорп или не писцу „... Та“, који је у „Застави“ назвао пчеларе „опсенарима“ и да „пчеларство нашем народу не треба“ једнодушан је- био одбор, да са пгноровањем преко луђачког посла тога „... Та“ пређе своме корисном п узвишеном задатку, јер да тај безимени писац зна, да Русија добије меда у вредпости од 80 000.000 рубаља годишње а Угарска већ сада 600.000 круна, да оп дакле вма и појма о пчеларству и користи од њега, небп онаку глупост могао наппсати.

Пчеларски конгрес.

Конгрес хрватских и српских пчелара у краљевини

Хрватској и Славонији разаслао је иојединим пчеларима овај • допис: Ваше и. н. госиодсшво! У жељи, да конгрес хрватских и срнских пчелара у краљевини Хрватско.ј и Славонији својој замашној задаћи што боље удовољи, части се подписани конгресни одбор Ваше п. н. господство најучтивије умолити, да му добростиво изволите приопћити савремена питања из рационалнога пчеларства, којима би вавало, да расправља други нонгрес наших напредних пчелара, који he ове године ' засједати у граду Земуну, дакле на прагу сусједне нам краљевине Србије, одакле ће надвојбено похрлити такођер знатан број тамошњих одличних пчелара, па нам се је с тога старати, да конгресни програм буде што обилнији и биранији. У велико ћете конгресни овај одбор задужити, ако му будете у припомоћи савјетом и богатим својим искуством. При избору расправних питања изволите у обзир узети §. 3. конгресних правила. Вријеме конгроснога засједања приопћити ће се своједобно. Још једном Ваше п. н. господство учтиво умољавамо, да односна сходна расправна питања изволите конгресному овому одбору приоћити најдуље до конца мјесеца свибња т. г. на руке његова шајника, а том пригодом да изволите уједно очитовати, да ли сте вољнп расправу којега питања иреузети. За доброту Вашу унапред Вам топло хвалимо. Конгресни одбор хрватских и српских пчелара: У Вуковару 3. травња 1902. Предсјед; Алекс. ил. КрајчовиК Тајпик: Фр. Штигелмајер.

Паби рци

Хрватско-славонско пчеларско друштво у Осијеку нрославиће 1904 године свечано своју двадесетпетогадпшњину. Уз прославу приредиће се и пчеларска изложба. Желимо сваки успјех.

124