Srpski pčelar

било тим неугодније код првога п другога прегледавања вадити и и опет натраг метатп и пчелињак сместитп. Када смо јесенас били на земаљској изложбп у Загребу, чуо сам од Вас, даВисвоје кошнице не утопљавате, већ их остављате онако, како и љети стоје. Вјерујући у Ваше оби iho пчеларско знање и искуство, нијесам ни једнога часа премишљао. него сам и ја првп пут оставио своје кошнпце иеутопљене. Мада је зима била дуготрајна, а знала је досећи и до 18°. ииак су ми све кошнице презимиле, да не може бити боље. Толико сам сматрао за потребно, да Вас извијестим о утопљаваљу мојих кошница поводом писма г. М Пејића. Десети конгрес српских земљорадничких задруга се ове године у Земуну отприлике у времену између Велике Госпојине и Мале Госпојине.

ОЈГЈХАС. Може се добити: I Чистога пчелињега воска и саћа по умереној цени у Руми код Вељка Вилића.

ОГЛАС У Австро-Угарској најстарија трговина са пчелама Барона Ротшица у Вајкслбургу у Крањској гааље свој ценовник на српском језику свакоме на захтевање бадава, а по јефтину цену шаље франко ђерзонке, плетаре, ројеве, истресаљке и све справе пчелареке. Адреса: Hanđelsbienenstand. Baron Rothschutz zu Weixelburg in Krain. s— з

112

За све што се тиче администрације од I. јануара 1903. треба се обраЂати на „Српску пчеларску задругу у Руми“. Рукописе, књиге и листове у замену и друго што се тиче уредништва, треба шиљати на: Уредништво „СРПСВОГА ПЧЕЛАРА“ у Карловце. Влаеник и издавалац Српска Пчеларска задруга у Руми. Штампа Срнске Манастирске Штампарије 1907. 326.