Srpski sion

Отг. 64.

хтпокп сион/

В Р. 4.

Доста је знатп, да су то беседс прослављснога <1еседннка лашег, блаженопокојпог епнскопа Нмканора, м да је он сам између многих беседа својнх, одабрао м за мггампу спремпо само 33, које Ке ућп у кн.мгу ову. Покрај корнстм, коју ће пматп претплатнмцм од км»нге ове, учнннће онн претплатом својом м једно добро и племенито дело, јер је чист приход од ове књнге намењен: „Фонду свештеII н ч к и х у д о в и ц а и сир очади е и а р х и ј е п а кр а ч к е." Скунл.ачн нретплатннка добијају на сваглх 10 ирнмерака, једам примерак за награду, а кн.пи;арм 20°/ 0 рабата. Новце вал,а слати потппсатом, којп ће ки.пгу свакоме иослати Л-апсо. Без новада не ће се књига никоме слати. Рок је нретнлате до благовести (25. марта) 1892., докле ће књмга готова бити. У Земуну на ев. Игњатију 1891. Д iiм п т рiiј е Р у в а р а ц, парох земунски.

0 Г А А С И. С Т Е Ч А Ј. На упражњено место иароха у Вегикн са платом V. разреда, овнм се стечај отвара. Којн желе место то иолучнти, ммају своје ваљкно устројене молбенице, ако су из етранс епархије нутем евоје надлежне консисторије, нначе иутем надлежиог нм протопресвитера до конца Фебруара 1892. овамо поднети. Нз седнпце коисиетормјалме у Карловцп 17. (29.) декембра 1891. држане.

1—3

Архидијецезална Консиеторија.

С Т Е Ч А Ј. I Га уиражњено меето пароха у Ч"ргвнКу еа платом 1\'. разреда овим ее сгечај отвара. Који желе место то иолучити, имају своје вал.ано устројене молбемице, ако су мз стране еиархпје путем своје надлежне консисторије, мначе

путем надлежног им нротонресвнтера до конца Фсбруара 1892. овамо поднети. Нз седнице консисторијалне у Карловцм 17. (29.) декембра 1891. држане.

1 — 3

Архидијецезална Конеисторија.

С Т Е Ч А Ј. Усљед оставке местне учнтел.ице, овнм ее на ието место стечај расписује, с тим, да је иста иоред ироппсаннх предмета за 11. разред дужна еву женеку децу у ручном раду обучавати. Плата је учител.пце 400 Фор., у име иослуге Л7'Г>0 Фор., слободан стан и огрев п 1 ланац ораће земл.е. Рок стечају трајс до 13. (25.) Фебруара т. г. .V Кумани 20. јануара 1892. годнне.

1 — 3

Школски одбор.

С Т Е Ч А Ј. Г.р. 1622. ех 1891. Е. К. 607. На парохију II. разреда Свипицу, протопресвптерата петрињскога, овнм се распнсује стечај. Интеркалар траје до конца јулија 1892. г. Рок пријавама до 31. јануара 1892. Из сједнице Епарх. Консисторије, дрл:ане у Плашком 28. нов. (10. дец.) 1891. з-з Епархијска Консиеторија Горњо-Карловачка.

Ер. к. ш.— СТЕЧАЈ. ех. 1891. Расписује се стечај на парохијско место \. разреда у Ђурђеву. Компетенти имају евоје довол.но бил.еговане' и сведоџбама о квалиФикацији поткренл.сне молбенице путем евојнх претпостав.љених властп. подпети потписаној Консисторији најдал.е <)о свршегика фебруара *18.92. године. Из Консисторијске седнице енархије бачке, држаме у Иовоме Саду 3. (15.) декембра 1891.

з—з

Консисторија Епархије Бачке.

:■>

?•>

„Српски Сион" пзлази сваке неде .Т ј Е на велпком табаку.

^ Н,еџа му је: За Лустро-5*гарску, Восну и Херцеговину на годнну 4 Фор., на но године 2 ^ фор,, а на чеТврт годнне 1 Фор. За стране земл.е иа годи|'у 5 Фор. Из Србије нрнма $ј> иретплату ки ,1г ,каЈ )а В. В алолнгка у Београду. Појединн бројеви стају 10 новчмћа. / -а

Претнлата и огласи шаљу се пздавачкол српској кн.ижарн и штамнарили БраћеМ. 11оновића на главној ппјацн, а руконнси уреднмштву „ Срп. Смона " у Нови Сад. За огласе и објаве нлаћа ее ио (5 новч. од једног реда ситннх слова, а за жиг сваки нут 110 30 новч. Рукониси се не враћају.

Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.