Srpski sion

С ТР. 380.

,ем1ски сжж."

В Р. 23.

- 6р к 3 ^ 1892 . СТЕЧАЈ. 64, 1-3 На парохијско место у Соки овим се отвара стечај. Конкуренти имају своје ваљано инштруиране молбенице до 30. јуна- о. г. подписаној консисторији поднети. Из конс. седнице држане у Темишвару 18. (30.) маја 1892. год. Епарх. Консисторија Темишварска. СТЕЧАЈ. На упражњено место учитељичко отвара се стечај са платом 300 Фор. у готовом новцу, 40 Фор. у име повторне школе, слободан стан, 2 хватадрва, два хвата сламе, 10 Фор. у име баште, 6 Фор. за паушал. Изабраној учитељици снадаће у дужност школ. уредбом прописане предмете у школи предавати. Молитељке којеово место добити желе, нека се пријаве овомесн. црквен. школ. одбору до 14. јула о. г. Из седнице главн. цркв. скупштине у Бега св. Ђурђу, 1. (13.) јуна 1892. год. Милаи Михајловић, Анта Игватов, перовођа. црквени председинк.

Бр. 18

1892.

СТЕЧАЈ.

61, 2—3

Ради сталног попуњења упражњеног места учитељице у српско-народној, вероисповедној, основној школи у Темишвару у предграђу Фабрици овим се отвара стечај. Са тим учитељским местом скопчани су приходи који следе : у име основне учитељске плаће 500 Фор; за наставу у поФТорној школи 60 ®ор; за школску послугу 36 Фор; у име паушала за писање 8 Фор; из легата Рожиног 3.78 Фор; из легата Предовићевог 11.34 ®ор; 6 хвата тврдих дрва, којима је учитељица дужна и школу грејати, и слободан стан. У дужност учитељици ставља се иредавање свих школском уредбом прописаних предмета, настављање у поФторној школи као и предавање женског ручног рада. Компетенткиње имају исказати потпуно оснособљење са учитељске школе сомборске и оепособљење за иредавање мађарског језика. Рок стечају траје до Петрова дне (29. јуна по стар.).

Из седнице заједн. градско-Фабричког школ ског одбора, држане у Те м и ш в ар у 27. априла (9. маја) 1892 Душан Берић, Коста Стевановић, перовођа лредседник заједн. школ. одбора. 0 Г Л А С. Ради оправке српско-прав.ославне цркве у Путинцима овим се расписује на мањак дражба, која ће се држати 7. (19.) јуна о. г. у два сата после подне. Прорачун је: За зидарски посао 600 Фор. 8а столарски посао 150 „ За лимарски посао 50. „ Свега 800 Фор. Сви који би желели предузети поменути посао, нек изволе у речено време на дражбу доћи. У Путинцима 15. маја 1892. год. Црквени одбор. РГ* ЗА Г. Г. СВЕШТЕНИКЕ препоручујем врло финих и добрих ШЕШИРА II ЋЕ ЛЕПУША са разним најсолиднијим ценама, брзом и тачном послугом. Поруке са стране такођер обављам и шаљем с платом у наточ (КасТшаћте). Молећи за многобројну посету С поштовањем Петар Маркуш, шеширџија лређе А. Јекаћ и МаркЈш у кући гоеп. Николића бр. 16. на главној пијаци 54, 2—3 У НОВОМ САДУ. РУСАНДА БЛАТН0 КУПАТИЛ0 У МЕЛЕНЦИ (у торонталској жупанији, жеЈвезничка станица) отвара се 1. (13.)маја и траје до 3. (15.) еептембра. Ово купатило препоручује се свима онима који пате: од шкроФула и отечених жљезда, од реуматизма и костобоље, од тако зване неуралгије, од сваковрсних рана, отока у зглавцима, од свраба и других кожних болести и т. д. Част је управном одбору штов. посетиоце купатила и о томе известити, да се за доброг гостионичара побринуо. За даље извешће ваља се обратити на У Меленци, априла 1892. Управни одбор купатила.

&

&

„Српски Сион" излази сваке недеље па великом табаку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 Фор., а на четврт годиие 1 Фор. За стране земље на годину 5 Фор. Из Србије ирима претнлату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата н огласи шаљу се издавачкој српској књижари и штам-. нарији Браће Ж Ноповића на главној иијаци, а рукописи уредништву „ Срц. Сиона " у Нови Сад. За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. Рукониси се ие враћају.

Издање српске књижаре и штампарцје Браће М. Поповића у Новоме Саду.