Srpski sion

С ТР. 216.

„СРПСКИ СИОН."

Б Р. 19.

ДРАЖВА НА МАЊАК. 41 1-2 Српска иравоилавна дрквена ошптина у Ср Карловци расписује овим дражбу на мањак ради репарације куће иод бр. 794. Прорачун износи 1314 Крупа. Дражба ће се одржати 14. (27.) маја о. г. по подне у 2 сата у основиој с})н. вероисоведној школи. Председниттво. Аа бр. 20 ех 1900 34 2-3 ОГ:Л АС ДРАЖБЕ. Управа манастира К у в е ж д и н а расписује јавну усмену дражбу на мањак за дан 11. (24). маја 1900 у 2 сата но нодне за следеће радове:

I. Оправка црквеног торња. а) дунђерски рад са материјалом К. ?>19'20 б) лимарски „ „ „ К. 754 00 II. Оправка цркве, а) претресање црквеног крова и заливање. крсчење торња и цркве с ноља К. 470 - 93

III. Оправка манастира. а) претресање и заливање кровова и кречење зидова

К. 1112-90

Укупно круна: 2663 03 Ставка I. лицитира се носебно. Сваки дал>и услов може се сазнати у иисарни управе. Манастирска уирава.

ДРУГИ ОГЛАСИ

«ј|

звошивнши н фабрш ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ

преиоручује се — са гарадци^си на вшпб година — за израду : нових звона и за нреливање пукиутих звона у свакој вели- ј чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење', про- [ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ј звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном ме- I сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и мдого нута одликованајј IV патентирана са отвореним одушнама про-! виђена звона, *"ЧРј која имају дуготрајнији, снажнији \ и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако ј да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других ио старој системи ливених звона = ц 260 килограма. ДЈал-е препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављен>е отарих звона са крунама од кованога = гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. = 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земалској изложби у Будимпешти Е896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српски Сион" излази сваке нед ;л е на целом тазаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на но голине 4 круне, а на четврт годиие 2 круне. За стране земље : на годину 10 круна. Из Србије ирима претплат^ књижара В.Валожића у Београду. Ноједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, отечајеви и рекламаццје шаљу се Админиотрацији 1 остади рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве н стелајеве нлаћа се 12 фи.тира од једиог реда ситних словз, а за жиг сваки пут по 60 филира. — Неплаћена писма се не примају, — Рукописи се враћају. Штзмпа: Сроеке Мавевтгрвке Штаипаржја у Ср. Карловииме — 255.