Srpski sion

Стр. 174.

СРПСКИ

сион

В р . 11.

учитељу исплаћује петогодишњи доплатак на признанице управом гимвазије видиране. Решено је: Против горњег решења саб. одбора уложити уток на министарство, о чему и саб. одбор известити, да не би исплаћивао, а управи гимназије наредити да признанице II. М. за петогодишњи доплатак не видира. (Решење још није стигло). ❖ * * И кад поред свег овога Ви примате доплатак, а примаћете и повишицу и без видираних по директору нанира; не треба се чудити, што је усвајањем проведених година код других звања, и одређивањем незаконитих доплатака дотерано дотле, да је 1905. неприкосновени фонд морао 46.607*44 кр. доплатити, за мировине проФесорско-чиновничке. Само тако, иа ће бити банкротство и код тог фонда, као и код клир. школског. Напослетку чујте г. Миљушевићу и ово. Оканите се Ви ћорава посла — полемике и не вадите ни Ви кестење за друге, као оно г. Мато. Ви сте мали да пресуђујете наш јаван рад. За то су другчији људи позвани, јер се правите и сувише смешним, кад се усудисте јавно рећв, ди ми сваког клеветамо и да целога свога века нисмо ни о ким, ништа добро рекли и наиисали. Без сумње нас је Сриска Краљевска Академија због тога и изабрала за дописног члана! Митар Руварац, нити је био, нити ће бити клеветник и денунцијанат; ал није ни штедио штребере и шарлатане, него их је ударао по прстима. Ово запамтите и Ви и Ваша братија, и не дајте нам прилике, да узморамо аизгиск-овати тН зсћ\уегегеп СгезсћШгеп.

ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ.

А<1 бр. К. 1490 ех 1906. 3—3, 16 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Младена ПавловиЛа из Вел. Радинаца, против супруге му Ма рије рођ. Матић , сада непознатог боравишта, овам се за несталом супругом Маријом едикт расписује с тим, да супруга Марија у року од 90 дана, од дана првог уврштења едикта овог

рачунајући, има овој конзисторији лично предстати или место свога боравишта пријавити, пошто ће иначе ова парница и без ње продужити се и доврпшти. Архид. конзисторија, у Карловцима 1. (14.) марта 1907. г. Председништво. Број 112 и 161 ех 1907./К. зап. 96 и 112. 3 — 3, 11 С Т Е Ч А Ј. Исписује се на парохије у Бршљанигуи III. разреда и у Ориској Каиели IV. разреда са ро ком до 1. (14.) априла 1907. Молитељи имају своје ирописно обложене молбенице надлежним путем потписаној конзисторији до стављенога рока иоднијети. Из сједнице прав. срп. епархијске конзисторије у Пакрацу 20. Фебруара (5. марта) 1907. држане. Предсједништво. Ас1 бр К. 189. ех. 1907. 3-3, 18 Е Д И К Т. Услед бракоразводне молбе Стевана ПуљевиЛа из Ст. Бановаца на Дунаву, против супруге му Марије ире удове АнастасијевиЛ, сада непознатог боравигата, овим се едикт расписује с позивом, да супруга Марија у року од 90 дана, од дана првог уврштења едикта овог рачунајући, има овој конзисторији лично предстати или место садашњег свог иребивања пријавити, јер ће се иначе ова брачна иарница и без ње продужити и довршити. Архид. конзиеторија у Карловцима 1. (14.) марта 1907. г. Председништво. Аа бр. К. 92. ех 1907. Б-3, 16 Е Д И К Т. Услед бракоразводне молбе Даринке Шаји% рођ, Новаковић, сада у Ашањи, против сунруга јој Радована из Угриноваца, сада непознатог боравишта, овим се расписује едикт с тим, да супруг Радован у року од 90 дана рачунајући од дана првог уврштења овог едикта, има овој конзисторији лично нредстати или место свога пребивања пријавити, јер ће се иначе ова брачна парница и без њега продужити и довршити. Архид. конзисторија у Карловцима 1. (14.) марта 1907. г. Предеедништво.