Srpski tehnički list

Е 16 —

ТУ испитни одбор за грађевинске инжењере:

Г. Г. Никола И. Стаменковић, редовни проф. Универзитета;

Милутин Ј. Божић начелник Министарства Грађевина; Миленко Турудић. проф Универзитета;

Аћим Стевовић проф. Универзитета; и

Петар Ј. Поповић архитекта Министарства Грађевина,

П У испитни одбор за машинске инжењере!

Г. Г. Свет Ј. Поповић, начелник Министарства Грађевина; |

Светозар Недељковић, помоћник директора Срп. држ. железница;

Драгољуб Спасић проф. Универзитета; Аћим Стевовић проф. Универзитета; и Миливоје Павловић инспектор Дирекције српдрж. железница.

'Џ У испитни одбор за архитекте

Г. Г. Андра Ј. Стевановић, редовни проф. Универзитета; Свет. Ј. Поповић. начелник министарства Грађевина; Драг. Ј. Ђорђевић. проф. Универзитета;

Милорад Рувидић, проф. Универзитета; и Никола Несторовић проф. Универзитета.

ВЕСТИ

Грађење економске зграде у расаднику среза очињског уступљено је предузимачу Томи За фировићу из Врање за 14 480 динара; ниже од предрачуна за 629,38 дин. што чини 4,165%/е.

Оправка моста преко Губереша на путПаланка — В. Плана уступљена је у извршење предузимачу Михаилу Милијевићу за суму од 1590 динара; ниже од предрачуна за 96,22 дин или 5,720-

Пренос 500 м“ ломљеног камена за осигурање Моравске обале код вашаришта у Ћуприји уступљен је предузимачу Лазару Петровићу из Ћуприје за суму од 1100 динара: а то је за 200 динара или 15,680) ниже од предрачуна.

Проширење пута Неготин—Штубик на местима : Рудине, Точак, Мали Коњар и Хрт извршиће се одмах с пролећа по пројекту инжењера г. Божидара Минића.

Предрачунска је сума 1823,54 динара.

Нов мост преко Криваче. По пројекту инжењера г. В. Р. Вишека саградиће се дрвени мост од 6. мет. отвора преко потока Криваче на путу Голубац—Кучево, Предрачунска је сума 2545,08 динара.

титана Власник за Удружење Срп. Инжењера и Архитекта

одговорни уредник: Јован Андрејевић инжењер,

Грађење Јошаничког пута наделу од ЂБоковића потока до механе М. Курсулића уступљено је предузимачу Петру Брушији за суму од 16600 динара, дакле за 956,13 дин, или 5,45 оф ниже од предрачунске суме.

Осигурање Моравске обале код Марковачког моста. За осигурање Моравске обале набавиће се по одобрењу Министра Грађевина 1000 т“ ломљена камена из мајдана Миљковог Манастира или Гложана. Предрачунска је сума 6400 динара. Лицитацију ће објавити и одржати начелство округа Моравског.

Израда насипа противу поплаве Годомина сан свима осталим постројењима, израдиће се по пројекту самоуправног инжењера г. Ј. Јирачека за што је расписана лицитација за 12. фебруар ове год. коју доносимо у нашем листу међу огласима и лицитацијама.

Благајникова Пошта.

Г. Светозар Јовановић виши ннжењер, повереник за округ врањски, послао нам је покупљену претплату за лист и то: од претплатника који овим сумама измирују свој дуг

до конца 1908. год.

одг. г, Каранфила Васиљевића предузим. 30 дин. Томе Зафировић трг. 20 дин Ристе Стајића предуз. 25 дин, и Окр, Одбора окр. Врањског 20 дин, сви из Врање; — од г. Цветана Антића прелуз из Прибоја 20 дин. и г.: Глигорија Перуновића предуз. из Власотинаца 20 дин.

Г. Јосиф Ринер инспектор повереник за окр. нишки, послао нам је покупљену претплату за лист и 10; : по 10 динара. за прво полгође 1908 год. од г. Драг. Бупека наставника из Алексинца. „за 1 полгоће 1908 г. од г. Душана Цветковића инжењер п.пуков, из Ниша. 20. дин. за целу 1908 год. од г. Балде Салака техничара из Ниша.

Г. Андра Вељковић инжењер из Крагујевца, послао нам је покупљену претплату и то: 40 дин. од 1 јула 1906. до ]. јула 1908 год. од окр. одбора окр. крагујевачког. 10 дин за 1 полгође 1908 г. од г. Андре Вељковића ннжењера.

Од господе претплатника из Београда примили смо; по 10 дни. за прво полгође 1907 год. од г. Николе Васиљића инжењера. за Џ и 11 четврт 1907 г. од г. Петра Дујиновића геометра. за П полгође 1907 г.

о Кирило Савић ванредан професор Универзитета управник грађевинског одељка општине Београдска

Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд