Srpski tehnički list

— 216 —

нове нашег Удружења да се за овај конгрес заинтернсују, и по потреби обрате г. М. Милашиновићу нач. ж. д. у пенз.

Управни Одбор

Удружења Срп. Инж. и Архит.

КЊИЖЕВНОСТ

Мтјез!1 Нгуазкоса ОПгизфуа 1121!птга1! Аг:ћ екта изашао је 7. број за сву годину са овом садржином:

Инж. Ђуро Домаћиновић: Испитивање глинених опека (2 цртежа). Инж. Г. Балдауф и инж. А. Карнелути: Полумост од армираног бетона на земаљском путу Загреб—Поличани (Подсусед—4 цртежа и 1 слика). Проф Ог Андрија Мохоровичић: Утецај потреса на зграде (наставак, 2 цртежа). Личне вести. Друштвене вести. Књижевност. Разне белешке. Преглед часолиса. Д.

ВЕСТ И. Личне вести.

Указом Њ. В. Краља од 25. ов. мес. постављен је за министра грађевина Г. Михаил. В. Илић инспектор Железничке Дирекције члан нашег Удружења. Према досадашњем раду и мишљењу г. Илићевом надамо се, да ће технички послови у Србији поћи на боље и ди ће техничка струка коракнути унапред.

Удружење је као и до сад готово да својим скромним силама потпомогне сваки г. Министров рад, који иде у прилог напретка и развића техничких радова и техничке стрлке у Србији.

Г. Стеван Д. Губеревац инжењер | класе по старом, постављен је за инжењера друге класе округа моравског са седиштем у Јагодини.

Г. Михаило Кнежевић виши инжењер железничке дирекције премештен је у округ подрински и одликован орденом Св. Саве четвртога степена.

Г. г. Миша В. Николић начелник и Марко Каракашевић инспектор Жел. дирекције одликовани су орденом Св. Саве трећега степена.

Нова Управа Удружења. Управни одбор изабран на "лавноме скупу конституисао сеи изабрао: за пословођу г. Јанка Шафарика архитекту, за благајника г. Душана Божића инжењера а за књижничара г. Драг. Маслаћа архитекту.

У редакциони одбор изабрана су г.г.председседник Удружења Јефта Т. Стефановић, редовни професор Универзитета, потиредсфдник П. А Димић инжењер, чланови управног одбора Душан Божић ивжењер—грађевинар, Бор. Поповић маш. инжењер, и Јанко Шафарик, архитекта. За главног и одговорног уредника листа изабран је г. Ј. Стефановић а за власника у име Удружења г. Д. Божић,

Надзорници гвоздених мостова.

Управи за грађење железница потребна су два надзорника за гвоздене мостове.

Кандидати за ова места морају бити по занату бравари, а сем тога треба да су свршили најмање 2 разреда гимназије; да су српски поданици; да су одслужили свој рок у војсци или да су од војне обавезе ослобођени ; да нису -осуђивани за прљава и бесчастећа дела, што се све има утврдити поднетим документима.

Поред тога, сваки кандидат треба да поднесе и уверење о раду и владању са последњег места

| свога службовања.

Првенствено право имају они кандидати који су поред 2 разреда Гимназије, свршили и какву занатлијску школу. Молбе с документима треба под-

нети Управи за грађење нових железница, у Београду, најдаље до 5. јула т. г.

КОНКУРС.

Окружном Одбору округа Крагујевачког потребан је грађевински инжењер.

Позивају се сви они, који се осећају способним да могу заузети ово место, да се писменим пријавама, снабдевени потребним документима, пријаве Окружном Одбору најдаље до 30. Јула ове год.

У пријави ће сваки кандидат назначити, за колику плату пристаје да служи.

Плата је према овогодишњем окружном буџету 6000 —- 8000 дин.

Са изабраним кандидатом закључиће се уговор ради регулисања његових ближих права и дужности. Власник Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Душан Божић инжењер Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд