Starmali

36 „СТАРМАДИ"

К њ и ж е в

Како се опег појављује у нашим крајевима ужасна дечија болест диФтеритида, то преноручујемо књижицу: -0 ЦФТЕШШОЈ ВРШВ041 за српеке матере написао Др. Илија Огњановић, ПРАКТИЧНИ лекар Т НоВОМЕ С а ДУ. (1000 примерака ове књижипе одкупила је српска влада у Београду за поклоне сиромашним родитељима и учитељима). Цена је кнжш 20 новч. комад. Ко више књижида поручи добије по 15 новч. Наручбине ваља упућивати Штшарр А. Пајввш, У Н овоме С аду.

3. за 1878.

е в е с т и.

Сад после закљученог мира и свршеног конгреса европских сила у Берлину, нарочито препоручујемо књигу : РУСИЈАIБШШО ПИТАЊЕ, од М. ДРАГОМАНОВА. ПРЕВОД с РУСКОГ, Књига је на 8-ни 5 табака с предговором Пере Тодоровића, а садржина јој је: I. Поштену ствар треба поштено бранити. II. Унутрашњи и спољашљи Турци. III. Унутрашње ропство и рат за ослобођење. Цена је књизи 40 новч. За Србију је цена 1 динар. Наручбине из Србије ваља упутити књижари В. Валожића у Београду. Ко поручи иа више ових књига, рачуна му се по 30 новч. књига. Наручбине ваља упућивати ШТАМПАРИЈИ А ПАЈБВИћА, У Новоме Саду.

ноштованим гг. економимн моју ПАРНУ МАШИНУ ЗА ВРШИДБУ коју за вршење разне хране а и репиде издајем т. ј. вршење у погодбу узимам. Који су ради нека се изволе ради споразумљења на мене обратити а уједно слободан сам упозорити да у мојој радионици брава и машина сваковрсне репаратуре машина по најјефтинијој цени извршујем. У Новом Саду 22. јуна 1878. 0 ПОШТОВАЊЕМ ФРДЊД ШЕФЕР бравар.

0 Г Л А С И (НАПЛА»УЈУ СЕ ВРСТА ИЗ ОИТНИХ. СЛОВА 5 НОВЧ., 30 НОВЧ. СВАКИ ПУТ ЗА ЖИГ. В ел И ОГЛАСИ, КОЈИ ЧЕПЊЕ ИЗЛАЗЕ, РАЧУНАЈУ СЕ ЈЕфтИНИЈЕ.

препоручујем

Ш тампарија А. П ајевива у Н овом С аду 1878 год.