Starmali

,, стар.млди број 8. за 1878.

ПОЗИВ НА ПРВТИЛАТУ. С овим бројем истичс иретилата свима иашим претплатницима, који су се нретнлатили на четири месеца, т. ј. до 25. сентембра ов. год. С тога их учтиво молимо да изволе поновити нретплату на идућа три месеца са 1 фор., па ће тако ненрекидно добијатн лист до краја ове године. Тако се не ће реметити ред у експедицији. Претнлатна цена на три месеца или докраја године: У Аустро-Угарској I фор., у Србији 13' з грошачар. За Србију ваља нретнлату слати књижари В. Валожића у Београду, за остале крајеве ШТАМПАРИЈИ А. ПАЈЕВИћА У И. САД.

Како со опет појављује у нашим крајевима ужасна дечија болест д иф т ер и т и д а, то препоруЧујемо књижицу:

Изишао је први из штампе

ОРАО

ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАИИ КАЛЕДАР за год. 1879. Садржај је овоме календару најбогатији, јер мимо добро уређен календарски део доноси у своме забавноме и поучноме делу 20 разних чланака од признатих српских књижевиика а уз то 39 уметнички израђепих слика од којих су 34 слике са свим нове нити су исте до сада игде угледале света у српским листовима, него су нзрађене за „Орла" у најбољим страннм радионицама. > Календар износи 1Ј табака највећег формата на углађеној артији а стоји само 50. новч. за Србију ! динар. На 10 и внше у нас поручених комада за готово нли пошт. поузеђем рабатујемо 30'« Уз ..Орла" препоручујемо „ЦДРИЋ" МАЛН КАЛЕПДАР СА СЛИКАМА који стојн 20 новч. или 2 гроша. Ко норучи за готов новац или ношт. поузећем у нас бар 25 ком. томе рачунамо 12 иовч. комад. Главна комисија за Србију: Књижара В. 1>аложића у Београду. ија А. Шјива у Н. Саду.

11

роитвк

п

Овај лист који осим што доноси све што у великим политичним листовима тражимо, заступа ираведне интересе свију Словена, излази сваког радњег дана, понедеоником и суботом једанпут иначе двапут на дан. Цена му је 5 фр. 30. нов. на три месеца, или 1 фр. 50 на месец. Адреса: АДпппЈз^гаИоп с1ег ..РоНИк" Гга§.

АТОБО

сцпске иатсрс НАПИОАО Др. Илија ОгњановиЋ, практични лекар у НоВОМЕ СлДУ. (1000 прпмерака ове књижице одкупила је српска влада у Београду за поклоне сиромашним родитељима п учитељима). Цена је књизи 20 новч. комад. Ко више књижнца иоручи добије по 15 новч. Наручбине ваља упућиватн

[ји А.

У Новомк Саду,

Сад носле закљученог мира и свршеног конгреса европских сила у Бер.тину, нарочито преноручујемо књигу :

од М. ДРАГОМАНОВА. ПРЕВОД 0 РУСКОГ. Књита је на 8-ни 5 табака с предговором Пере Тодоровића, а садржина јој је: I. Поштену етвар треба поштено бранити. II. Унутрашљи и спољашњи Турци. III. Унутрашае ропетво и рат за ослобођење. Цена је књизи 40 новч. За Србију је цена 1 динар Наручбине из Србије ваља упутити књижари В. Валожића у Београду. Ко поручи на више ових књига, рачупа му се по 30 новч. књига. Наручбине ваља упућивати ШТАМПАРИЈИ \ ПАЈЕВИћА У Повоме Саду. ?ц шовидве П У Т Н И Ч КIIX IIА Р 0 Б Р 0 Д А. Из Н. Сада од 6. Августа до даље наредбе У Земун: сваки дан у пола 5 сатн но подне (изузимајући недељу). У Земун и Оршаву; нонедељником средом и суботом у нола 5 сати но нодне. У Пешту : сваки дан у пола 1 ! сати пре Подне (изузимајући уторник). Оправништво

Штампарија А. Пајевића у Новом Саду 1878. год.