Starmali

„стармали" број 12. за 1878. 187

Врло је занимљиво гледати: хоке ли жаба попити море. Ако га попије, мора ће пуки од претовареног стомака, Ако га не попије, опет ће пући од једа.

Телеграфски де пешке. Рума. Пера Чекмеџић наумио је да нриложи још сто фор. ради нодмирења „Заставине" кауцнје. Из уредништва „Стармалог". Хвала Пери Чекмеџићу, али од те феле новаца има се већ доста; сад бн се могао већ кунити ситнији новац: петичице и десетичице. Са разних крајева српских. Многи, шта внше и сами' цинцари, усиљавају се да приложе толико исто, колико је и Пера Чекмеџић. Из уредништва „Стармалог". Не примајте. Нека сваки да колико може.

Из намастира. У намастиру Кљуковцу био јо игуман по имену А г а п и ј е. Али ђаци су уопште ђаиоли, зато ни на мастирски ђаци не беху бол,и од других. Они кад су говориди о преподобном оцу Агапију нису га никад називали његовим целим именом Агапије, него су скраћено говорили: Ага (јер да пије, то се и по сеои разуме).

Песма једног преклањског. Читај, иајташ, шта ту пише, Русија нам мајмунише. Вид'ла где смо ми у гали Мач почасни негда слали Гази-Муктар-Валији. Сад и она из признања Мач поклања Шир-Емиру-Алији. Елем јогас коло ноди, А московац за њим ходи По пештапској моди. Ал ме само једно једи И срца ми не греје, Што се сада као онда Неће нико да смеје.

Неда се збунити. Бекријапросјак. Милостиви господине, смилујте се, па ми дајте два сексера да купим мало ракије ! Милостиви господин. Е гле ти лоле ! Штранга теби треба, а не ракија. Б е к р и ј а про с ј а к, Па добро, милостиви господине, а ви ми дајте два сексера да купим штрангу. Г1. В.