Starmali

224

,стармади" број 28. за 1879.

Одговори Адмшшстрације, Читаониди новосељанској преко Брзане у Рачу Крагујевачку. Под овим адресом иде Вама лиот непрекидно и ни један број није изостао, о чему се можете уверити на тамошњој пошти. Толико на писмо власнику листа. У осталом молимо да распитате на пошти Вашој ко узима тај лист ? Ми Вам редовно шаљемо.

Новије књиге, (Нод овим насловом навестићемо сваку књигу, која се уредништву тога ради прииошље.) Ботаника, написао А. де Бари, нроФесор ботанике у Страсбургу, иревео Владан Арсенијевић, проФесор српске учитељске школе у Карловцу. Са 43 слике. Дена 50 новч. или 6 гроша. Ово је седма свеска у низу „кљига за школу и г.арод," које издаје штампарија А. Пајевића у Н. Саду. Путовање по новој Србији, пише Оретен Л. П. Издање срнске књижаре браће М. Поповића у Новоме Саду. Штампарија А Пајевића 1879. Цена 20 н.

Књижевна вест, Накладом књижаре В. Валожића у Београду изашла је нова књига : СЕОСКИ РОМАН ОД КАГОДИНЕ СВЈЕТЛЕ. Превод с чешког са животописом и сликом списатељке 12-на стр. VIII. 218. Цена 75 новч . Наручбине из Аустро-Угарске имају се слати књижарама: браће Јовановића у Панчеву, браће М. Поповића у Н. Саду, Миливоју Каракашевићу у Сомбору и ббири Петровићу у Котору. 4$ ' Растурачима на 8 цримерака 1 бесплатан. ЛЗеоград октобра 1879. Најновије књиге које се такођер могу добити у штампарији А. Пајевића у Н. Саду, јесу ове: Јадници I, II, III и IV. свеска, свака по . . . „ V, VI, VII и VIII. , „ „ . . . Деде-Султан историјска приноветка Јована Шера Народни људи од Дона Емилија Кастелара . Термолама приповетка Михаила Чајковског . Атаман приповетка Михаила Чајковског Један лист из физике социјалне Препродавцима дајемо 25% рабата за готов новац или поштанским иоузећем (рег Касћпаћше) уз Зб°/о рабат кад се иоле више наручи истих књига.

Нретплатнике из Босне и других крајева молимо нека плаћају писма кад претплату шаљу, јер за свако њихово неплаћено писмо морамо да платимо 33 новч., а колико нама онда остаје ? Наклада „Стармадог".

Књижевна објава. Овим јављам да је ПРВО КОЛО ПЕСАМА од Јаше изашло већ из штамие. За ваљаност књиге требале би да јамче до сад штампане песме у „Стражи", као „Луда" и т. д. Ценакњизи 40 новч. — Скупљачима 8 књига ј е д н у на дар, а књижарима рабат од 25—30°/о Наручбине шаљу се издавачу КОСТЖ ДЕРИ Вршац.

ОГЛАСИ.

н О В А Ц А

од 5 до 7°/° на ораћу земљу у Аустро - Угарској, изузимајући развојачену границу и ново окуниране земље, може свако добити без нретходног трошка и то уз одплату капитала но вољи, који се наброји у банкиним или државним нотама. Зајмопотребити нека се обрате на Задругу Манојловића и комп. у Сентомашу преко пута српске цркве.

Н О В А Ц А

стовариште одеда

П. Н. Јављам поштованој публици, да имам на мојем стоваришту ОШ 3.1 ГОСПЕ I ГОСПОШЕ (КОНФЕКЦИЈА) по најновијем париском фасону у највећем избору. 0 поштовањем БЕРНХАРД ФИШЕР.

■ по најновијем париеком фасону

З а ур1дништво одговара А. П ајмви! .

Ш тампарија А, палвиба у Новом С адј 1879.