Starmali

) „Стармали " излазиЗ .О. ЗОипоследњег даиа у сваком месецу. Годишња деиа ф., , иогодишља 2 ф ., на 3 месеца 1 ф . За Србију, ; ДрнуГору, и друге крајеве на целу годину 50 гр„ наиогод. 25 гр. на 3 месеца13 гр. чар.

ЕЗДАЊВ ШТАЖПАРШЕ А. ПА.ТЕВИћА. V Новоме Саду 20. Јула 1830. ГОДИНА ТРЕЋА

Писма и све што се тиче уредништва, нека се шиље на адресу Др. Жлије ОгњановиВа у Новом Саду. Претнлату нак и огласе, ваља слати на штампарију А. ПајевиКа у Нови Сад. Цена је огласима 5 новч. од једне врсте.

Покојне бабе Јане хрђава навнка. Док је била нешто млађа ј Рекнеш-ли јој: в Седи с миром!"

Бојала се Јана „шлога" (Мора да је пила вина Из бокала дубокога). Ужегла се више пута, Баш ка" оно неслан сир, Пустили јој мало крви, — Па је опет био мир. Не потраја неко време, Опет дркће као прут, Хајд', опет јој жилу сеци И по други, трећи пут. Бербер шкљоца, — сад је четир, Ево сад је већем пет! Баба Јана све је блеђа, Као авет плаши свет. Бербере је измењала Данас овог сутра тог, Грке, Србе, Немце, Англе, И Фелчера северног. Зима прође, — опет баба Преврће се као црв. — Зар свет нема друга посла Рећ бабама пуштат' крв!!

Тај је савет љуто вређа. Јербо баби бучи глава, Уши зује, сврбе леђа. Да је баба трошна, слаба, То већ ником није тајна. Она мисли: то је снага, А то беше слабост крајна. Опет пружа леву руку: „Пуштај, свиснух од 1едрине! в Бербер шта ће ? — послуша ће, Да ју једном с врата скине. А кад баби неста крви, Водена се болест оте, Воде ј' било толко много Да су по н>ој ишле флотс. Сад, ил вода, — или Флота, Баба Јану то угуши. Па и моја песма ова Сад би могла да се сврши. Не бих песму ни напис'о, Кад*нас ова баба Јана, Кад нас не би тако ]ако Подсећала на — Султана.

0—ћ.