Starmali

„ Стармали " излазпЗ -О. 20 и носледњег ИЗДАЊВ ШТАМЕАРИЈЕ А. ПАЈЕВИЕА. Писма и све што се тиче уредништва, нека дана у сваком иесецу. Годишња цена -5= ф., ? т —'— ; се шиље на адресу Др. Идије ОгњановиКа у Нопогодишња 2 ф.. на 3 месеца 1 ф . За Србију, У НоБОМе Саду 10. Октобра 1880, : вом Саду. ГГретп.тату пак и огласе, ваља с.тати ЦрнуГору, и друге крајеве па целу годину БО " —' па штампарију А. ПајевиИа у Нови Сад. гр .,напогод. 25 гр. на 3 месеца13гр. чар. ГОДИНА ТРЕЋ А Д ена Ј е огдасима 5 новч. од једне врсте.

Најновија мода, оашт' о моди лист наш ћути ? Многи нам чангриза, — Ево, роде, нове моде, Управ' из Иариза! У Паризу већ се носи, И даље се шири, А та мода налази се На нови шешири. Ти шешири могу бити За сваку сезону; Ти шешири могу бити По разном Фазону. Могу бити ужи, нижи, — А на њима вал; Могу бити шири, виши, То је *от14 е§а1. Те шешире можеш купит' Ил примит' на дар, Једна справа генијална: То је гдавна ствар. Па кад цура сагне главу Ништа не зборећи, Та јој справа вратне жиле Притисне, пригњечи. А притисак тај учини (Преко нада свију) Да цурица порумени Управ' до ушију.

Тако може да се стиди Неколико сати; Дигне-л главу — Федер пусти Бледило се врати. Виспрена је ова мис'о, Ја јој не знам мане! Диван је то проналазак У данашње дане! Те шешире за цело ће Купит' свака дама (Која нема свога стида, Урођена срама). * * * Не знам само, да-л се ове Генијалне справке Могу метут' и на неке Панакамилавке! Бамбус.

Телеграфски де пешке, Све силе Стармалом. Шта вели Отармали о новој ситуацији ? Стармали свима силама. Вели, да је иастала последња четврт. Све силе Стармалом. Па шта треба да се ради? Стармали свима силама. Треба да се претплати. Све силе Стармалом. Да се претплатп на наследите Турске ? !! Стармали свима силама. То не, — јер турско наследство има легалних наследника: — него на „Стармали", који од своје публике очекује по једну демонстративно-колективну (банк)ноту.