Starmali

192

„стармали" брог 24. зд 1У82.

СЛД ЈЕ БАШ НЗПШЛЛ 113 ШТАМИК ЧИТАНКА ЗА ТРЕМ Р13РЕД СРПОКЕ 1АР0ДНЕ ШКОЛЕ ОДОБРЕНА ОД СРПСКО-НАРОДНОГ ЦРКВЕНО ШКОДСКОТ САБЕТА б*®- Цена 28 новч. ~ф| Обраћајући пажњу г. г. школских старатеља и учитеља на ову нову књигу, препоручујемо уједно и остале школске књиге нашега ранијега издања, као: Буквар са сликама за срп. осн. шк. ново издање 16 н. Упутство уз буквар за основее школе 10 „ Црквено-слов. буквар са читанком ново издање 16 „ Читанка за други разред српске осн. школе 24 „ Рачунски иримери за уч. З.-ћег разр. осн. шк. 8 „ 4.-ог » „ „ 8 у) V 5.-ог „ „ „ 10 „ У) V П 6 .-0Г „ „ Т7 б „ Зоологијазаучитељске и више девојачке школе 80 „ Велика катавасија 1.— „ Мала катавасија 20 „ ђимнастичке игре са сликама. Део I. I.— „ Одабране еародне песме за учење на изуст у срп. основним школама, друго издање 10 „ Дисциплипарна правила за учит срп. осн. шк. 10 „ Наставни план за срп. нар. учитеље 20 „ Нове метарске мере 10 „ Ко дакле жели да горње књиге из прве руке добије, нека се обрати подписатој накладној штампарији од које ће добити највећи књижарски рабат. Иначе могу се ове књиге добити и у свима српским књижарама. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду.

жмм тжшжжшш* пошт. лађа ^7\ почињући °Д 1^- . > Јуна. до даље наредбе. У ЗЕМУН: сваки дан изузимајући понедељник у 5 сати после подне. У ОРШАВУ и ГАЛАЦ : недељом, средом и петком у 5 сати после подне. У ТИТЕЛ: недељом и средом у 5 сати п. п. У БУДИМ-ПЕШТУ: сваки дан изузимајући петком у т / 2 11 сати пре подне. СВЕЗА са САВОМ : недељом и четвртком после 5 сати после подне. ОДПРАВНИШТВО. ОГЛАСИ. КОСТА СТОЈАНОВИЋ ГРАђЕВИНСКИ БРАВАР У НОВОМ САДУ, У Ћ.УРЧИЈ0К0Ј УЛ 1111,11 Бр. 1788. препоруну е своје сложиште свију врста ОГЊИШТА ШТЕДЊАКА („шпорхерта") И ФУРУНА ЗА ИОТЛОВЕ К А 0 И Н 0 В У ПОВЛАШћВВУ ВРСТУ

позив.

који уштеде 40°/о горива а удешене су за угљен-брикет. — Прима и извршује сваки браварски посао на гра1је-. 4-6

вини, ограде порте. гробова по најновијем укусу а најјеф тинијој цени, исто тако и све оправке са најсолид-

нијом израдом.

Пс

[отписана штамнари]а као накдадник најраспрострањенијег срнског календара

))

0 Р Л А"

узима себи слободу учтиво позвати п. н. трговце и обртнике на анонсовање у истоме календару за год. 1883. Укусно израђене огласе рачунамо : Једну целу страну фор.

24,12,— 9,6,— 4.2.— Огласе са страних језика преводимо бесплатно. При упису молимо за потпис фирме власника, ради наплате при предаји примерака, као и г и цене од износа. „Орао" се штампа и распродаје у 15.000 примерака, и према томе може се рећи да је ово најкориснија и најјефтинија прилика за свакога, који има што публици да огласи. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду.

;по најновИЈОЈ американској системи ч сигурне од ватре и харе из Фабрике ФЕЛИКСА БУВАЖИЧЕНА У БЕЧУ у солида.рности и каквоћи израде не , уступају ни једној до сада нознатој Фабрици а у цени знатно јеФтиније. — Наручбине прима и од( правља госп. ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, ЕагепћоГ, код кога се могу мустре видити и цене 14—35 сазнати.

ШТ ам ПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА У Н0В0М САДУ.