Starmali

„СТАРМАЛИ* БРОЈ 8. 8А 1884.

68

Опаљивање мртваца — или оахрањивање, Питали брат Леку (:можда тек од шале:): Бид он вол'о да га После смрти спале', Или можда томе Он налази мане, Те би вол'о да га У земљу саране ? Одговори Лека: То с' код мене мења; У тој ствари нисам Увек једног мнења: Зими, кад је цича, Те пуца камење, Е, онда бих глас'о И ја за спалење; А у лето, кад је Псећи топло доба, Тад ми с' чини боља Хладовина гроба. Г-н.

Метусалим. Метусалим је живео 969 година, Јест, — ал он се оженио у својој 180-тој годиви. Једне новине доказују, да би сваки човек могао дочекати Метусалимову старост, само нека се не ожени пре своје 180-те године.

Дуг емрти. Кад се разболео неки шаљивчина дошао му је и свештеник, па видевши да је опасно болан рече му : е није вајде, сви ми морамо одужити дуг смрти. Сад се то од вас иште. Насмеја се шаљивчина и рече: Ја би тај дуг радо одужио, само кад би га могао плаћати у месечним ратама", Из бербернице. Један доброћудан и шаљив господин плаћао је увек 20 новчића своме берберу за бријање. Оаомад дође он опет у берберницу; берберин га бриЈе, али га случајно малчицо посече кад га је за тим умио, обрисао и напудерисао, господин извади 40 новч. и даде их берберину, на што се овај мало зачуди. „Но, но, немојте се чудити* рече деброћудни господин, — „двадесет новаца плаћам за бриЈање а други двадесет за пуштање крви.

Још се могу добити сви бројеви „

А ј а о! Кад се деда Гавра у својој 70- ој години оженио узевши за жену лепу младу девојку, запита он лечника: ПГта мислите, господине, могу ли се надати деци ? Лечник му одговори : Надати се деци?! — то баш не, али могли би се б о ј а т и да ћете их имати.

Два се господина споречкали у кавани, један ће рећи папослетку: Знате л' ви шта, љубезни мој, ја се немам воље с вама дишпутирати, а још мање вређати вас ; али ако ви мислите, да сте ви т о, што сам ј а, онда сте ви прави магарац!" Млад човек дође банкеру да проои кћер у овог, те ће му рећи: Гоеподине! Модерне околности ме извињавају, што сам тако слободан, да вас вајучтивије запитам, колико мираза памеравате дати вашој гђци кћери ? Банкер (прспредеа трговац) одговори : Ах, мој драги господине, исто тако и мени модерии одношаји дозвољавају, да вас поверљиво запитам, колико ви сума сумарум дугова имате?

Неки кондуктер на жељезници рећи ће једном путнику, који је против з^бране пушио у женском купеу: Господине! Ако сте ради у овом купеу да пушите, а ви или изволите бацити зашу цигару кроз прозор или пређите у други купе? Д. Б. в«- ТРАЖЕ СЕ „СТАРМАЛОГА" ЗА 1883. ^аад Следећи бројеви : 6 -ТИ, 7 -МИ, И 19 -ТИ. За сваки поједини цео и иоле чисто сачувани број плаћа се 20 новч. Ко има и жели продати нека у крстоплету од^ах пошље ма који од горе наведених бројева, па ће му со новац опремити. Администрација „Стармалог."

доноси у своме петом броју за 1884. ове" чланке: 1. Како Јапанци ручају (са сликом). 2. Матори врабац?—Ј.Приповеда М—н Ј—ћ. —$3. Писма своме ДРУ Г У) 0 срп'-ким обичајима у Пећи, од Никодима С. Савића.^ 4. Молитва (песма од Симеова Попића.) 5. Из штеначког живота лолиног (песма са 6 слика). 6. Јтармалог" од почетка до данас.