Starmali

64

„СТАРМАЛИ* БРОЈ 8. ЗА 1884.

Јаје у флагаи (са сликом). 7, Кукавица, од Миодрага. 8, Мали Која, од Симеона Попића. 9. Који је извукао бољу срећку? Приповетка; посрбио Браца Мита. 10. Даштања. 11. Решење даштања. 12. Чика Јовина пошта. Рукописи и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу: Ог. Ј оу . Јоуапот1с АУ1еп, IX. Рогсекп^аззе Иг 56. — „Н бвбн" чика Јовин лист излази двапут месечно на читавом табаку. Цена је за Аустро-Угарску на читаву годину 4 ф., на пола године 2 ф. За Србију и Црну гору и остале крајеве 10 дин. или 5 ф. у банкама на читаву годину, односно 5 динара пли 2 фор. 50 новч. на пола године, и шиље се на адресу: Штампарије А. ПАЈЕВИЋА у Н. Саду.

„ОРАО" ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР за 1884. МГ ЈОШ СЕ ЖОЖЕ ДОБИТИ У ШТАМПАРИЈИ А ПАЈЕВИЋА У НОВОМЕ САДУ. Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско друштво.

г>гд ахдфжнджа. Пошт. лађа 1884. до од 1. априла _ — даље на Р е дбеОд НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станице НА ТИСИ: Средом и недељом у 5'/» сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у 5 1/ г сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и педељом у 5 1 /* сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУН1ЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у 5 1 '* сах. после подне. Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10% сах. пре подне. Н. Сад. 30 марта 1884. Агенција. Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско друштво. п. н. Од доленазначенога дана почињући издаваће се између НОВОГ САДА и КАРЛОВАЦА-ЗЕМУНА-БЕОГРАДА карте за тамо инатраг по сиуштеној цени, и то по овој: I. место II. место: Од Н. Сада у Карловце и натраг ф. — 62 н. ф . — 41 н. „ „ Ззмун „ „ ч „ „ Београд „ „ , Нови Сад, 27 марта 1884.

0Г/1АСИ.

Слободап сам пошт. публици до знања ставити, да сам своју номодну галантеријску и белог еспапа трговину са пролетњом робом потпуно снабдео. Нарочито препоручујем велики избор сунцобрана, Лепеза, Чарапа, Вулова у бојама и т. д. Особито обраћам пажњу поштов. публике на моје велико стовариште готових ШШ ШШТА I 0ГРТА4А 31 11 по најновијој фазони просто и богато израђених, све послугом солидном а ценом најнижом утврђеном. Препоручујући своју трговину пошт. публици остајем на услузи Стева Димитријеви& трговац „Код златне Кугле" главна улица 2—6 у Новоме Саду

3. 77 н. „ 2. 51 н. 4. 13 н. „ 2. 82 н. Агенција

по најновијоЈ американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике ФЕЈМШ У БЕЧУ

'у солидности и каквоћи израде не уступају г ни једној до сада познатој фабриди а у ;цени су знатно јефтиније. — Наруџбине ^прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, Јтрговад у Бечу, ^аигепћо^, еод кога се могу мустре видити и цене сазнати. 5—33

ШТАМПАРИЈА А, ПАЈЕВ1ЉА У НОВОМ САДУ.