Starmali

144

„Миридита." Није за штампу. М. Г. у Д Белешке досетака и наивности из дечијег света, увек радо примамо. Хвала вам на послатим белешкама. Пошљите ако још имате и Трн у оку." — Подвукли смо црвеном писаљком она места, која нам се чине преслана. Послали би вам, ако хоћете да то преиначите, — али не знамо адресу вашу. д— ону. Лепо је то, кад треба рећи истину у брк. Али госпођица Н. сигурно нема бркова. Ајде да је бар поштедимо, бар до прве прилике. Новије књиге и листови припоелане уредништву наприказ. Две етудентеке раеправе. Од И. Руварца. У Н Саду, Штампарија А. Пајевића 1884. •» Живот и дела великог ђорђа Петровића Карађорђа, II. књига (Живот његових војвода и јунаха) са 10 слика. Сабрао написао и издао К. Ненадовић. У Вечу штамп. А. Вернаја, 2884. Цена. 2 фр. 80. или 5 динара и 60 пара. Природне науке за народ и шкоду Од Бернштајна превео Бож. Савић. Свеска I. У Београду, кр. срп. штампарнја 1884. Цена 1 динар или 50 новч. Ш^Гјепа Ш оЛ&ајапје (1јесе и рг\ г о <1о1)а ; /ЛУо1а. Издање француског хигијенског друштва. У Дубровнику, штампарија Флора. 1884. „Србинови Листићи." Излази по потреби. Цена једном броју 5 новч. — Уређује издаје и штампа Србин Милош Грабовачки. Летопис Матиде Српске. Уређује А. Хаџић. Књига 138. у Н Саду срп. штампарија др. Св. Милетића 1884. Цена 70 н. Уз прело и еело. Народне приповетке за старо и младо. Издање српске књиж. Браће М. Поповић у Н Саду. 1884. Цена 20. н.

Слободан сам пошт. публици јавпти, да из моје радње женске готове хаљине и то: Мантиле и кишне Огртаче (Ке^ептап1;е1п) као и шифонско платно копачно напуштам, и цепе испод фабричних цена бележим. Маетиле 1. ком. од ф. 9.— до ф. 15.— Огртаче за кишу 1 ком. од ф. 6.— до ф. 12.— Шифон 1 ком. од ф 7.50 до ф. 9.50. Ово је најзгоднија прилика за пошт. публику. која ИЗЛОЖБУ У НОВОМ САДУ почетком Аугуста о. г. посетила буде; нарочпто пак, свака вредна удавача може ту згодну прилику употребити, с мали новци до потпуне опреме доћи. Осим горенаведеног препоручујем огромаи изборМушкаиЖенска веша, сваковрстни чипака, францни, свилени и атласки пантљика; Мидера, разног веза, Вулева бела и у бојама, Атлаза у бојама и белог за венчане хаљине, Шлајера за лице и венчање, почети послова, кишобрана, Супцобрана, Лепеза, разних корпи, Дувањара, Новчаника, Брошева, Сапуна, Парфима, Дамеппудера, ;т т. д. Све послугом солидном а ценом најнижом утврђеном. препоручујући се пошг публици јесам с поштовањем Стева Димитријеви& 2—3 трговина „жод златне кугле" у Новом Саду.

Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско друштво.

Пошт. лађа од 1. априла

1884. до даље наредбе.

СИ:

дан

Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станице НА ТИСредом и недељом у 5 1 ^ сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки у 5 г/ 2 сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и недељом у 5'/г сах. п^сле подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУШЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у 5 1, » сах. после подпе. Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10% сах. пре подне. Н. Сад. 30 марта 1884. Агенција. ОГЛАСИ. Овим стављам до знања свима штованим адвокатима, да отварам 19. јунија ов. год. у Вршцу моју адвокатску канцеларију, и да ћу од тог дана радо њих и њиове клијенте заступати у свима кривичним и грађанским стварима. з-з. ЕБЖЕН КУНА.

по нгуновијој американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике

У БЖЧУ

У солидности и каквоћи израде не уступају ни једној до сада по.знатој фабрици а у | цени су знатно јефтиније. — Наруџбинејј^ прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, ^ трговац у Бечу, БагиепћојГ, код кога се могу % мустре видити и цене сазнати. I 15—33 V

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВ1ША У НОВОМ САДУ.