Starmali

184

,,СТАРМАЛИ* БРОЈ 23 ЗА 1884.

ШКОЛСКЕ КЊИГЕ КОЈЕ СЕ МОГУ ДОВИТИ У ШТАМПАРИЈИ А. ПАЈЕБШ У НОБОМ САДУ ево су ове: Буквар са сликама за срп. осн. шк. ново издање 16 н. Упутство уз буквар за основне школе 10 „ Црквено слов. буквар са читанком ново издање 16 „ Читанка за други разред српске осн. школе 24 „ Читанка за трећи разред српске осн. школе 28 „ Рачунски примери за уч. З.-ћег разр. осн. шк. 8 „ V » 4.-ог „ 11 Ђ 8 „ „ V » 5 -0Г „ „ Ј 10 Ј „ V п б.-ог „ „ уј 8 „ Зоологијаза учитељске и више девојачке школе 80 „ Иоторпја Угарске, са уводом у историју света. за ниже разреде средњих школа написао Др. Фрања Рибари, с нађарског превео проф. Милан А. ЈовановиК. Свеска 1 60 „ „ II 60 „ Велика катавасија 1.— „ Мала катавасија 20 „ ђимнастичке игре са сликама. Део I. I.— » Одабрапе народне песме за учење на изуст у срп. основним школама друго издање 10 „ Дисциплинарна правила за ) чит срп. осн. шк. 10 „ Наставни план за срп. нар. учитеље 20 „ Нове метарске мере 10 „ Ко дакле жели да горње књиге из прве руке добије, нека се обрати подписатој накладној штампарији од које ће добити највећи књижарски рабат. Иначе могу се ове књиге добити и у свима с-рпским књнжарама. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду.

Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско др^штво.

Пошт. лађа од 1. аирила

ОГЛАСИ. стакларска радњТђорђа давидобца, иресељена је сада преко пута од досадашњег локала, у кућу госиође удове СтеФановић у ћурчијској улици. Променом већега локала увећао сам своју радњу у свима сортама, а нарочито у стаклу, порцелану, огледалима, лампама, оквирнма и т д. Сви стакларски послови примају се на израду уз најумеренију цену и солидну послугу Према томе мојшм за многобројну посету. 3—3 С поштовањем ђорђе Давидовац, стаклар.

ш гадфвшдвж. 1884. до даље наредбе. Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станице НА ТИСИ: Средом и недељом у 5 1 /» сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у 5 1/ з сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и педељом у 5 1 /а сах. п^сле подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУШЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у б 1 ^ сах. после подне. Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10 3, 1 сах. пре подне. Н. Сад. 30 марта 1884. Агенција.

Н А Ј Б О Љ И ПАПИР ЗА ЦНГАРЕТЕ ЈЕ ПРА.ВИ: 1Е ноив^ан ФРаНЦУСКИ фабрикат од с; л XV 1 .ЕV & НЕ\ВУ у Парпзу. Ваља ее чувати од подражаван.а!

Сато Је онз;а овај пачир за цчгарете прави, ако Је иа свакои листу отиеак Ее ИонђЈон II ако еваки картон има марку штитиицу и сигиатуру.

о >-3 РЗ о 2

'500;

рпЛ

§ 0 1

|гош у САМ-ЕУ /V„ НЕ^ВУ 1

САГАВЈИС 1 .* Л РДВ15. ј.

ГАВВ/САМГЗ.

Рас-бЈшНе с1в 1'ЕИдиеШ 1Т Впе Ђтцег I РАЕ18.

'МНМНМНМН^ МНМНМНМН

по најновијој американској снстемн сигурне од ватре и харе из Фабрике

У БЕЧУ

у солидности и каквоћи израде не уступају т 'ни једнојдо сада познатој фабрици а у| цени су знатно јефтиније. — Паруџбине! прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, 'трговац у Бечу, Еагжепћо^, код кога се могу ? %1устре видити и цене сазнати.

20—33

ШТАМПАРИЈА А ПАЈЕВИбА у НОВОМ САДУ.