Starmali

200

„стармали' број 25. за 1884.

КЊИЖЕВНА ВЕСТ.

Први календар за 1885, годину Сад је баш изишао из штампе: ЦАРИЋ. МАЛИ ИАЛЕНДАР СА СЛИКАМА ЗА ПРОСТУ 1885. Дена 20 новч. или 40 пара динарских. Препродавци добију за готов новац комад по 12 новч. ЗА НРАТКО ВРЕМЕ ИЗИЋИ ЋЕ:

„ОРАО" ВЕ1ИКП И1УСТР0ВАНИ КАЛЕНДАР ЗА 1885. ГОДИПУ, који је богато урешен најновијим и најлепшим сликама уз најодабранији и разноврстан садржај, као и досад што је доносио. Ми смо се потрудили да овај највеЋи буде и за 1885. год. најбољи, најлепши и по томе најјефтинији српски кален^ар, као што је то и до сада вазда бивао, што ће у осталом за кратко време сам „ОРАО" најбоље потврдити, а ми ово само међутим укратко јављамо поштованој публици и нашим дојакошњим комисијонарима, који нека се изволе унапред прпјавити колпко којег календара да им пошљемо. ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИЋА у Н. САДУ издавалац „Орла" и „Царића." Прво д. кр. прив. Дупавско паробродско друштво.

9шж шжвттАЂЖ

1884. до даље наредбе.

Пошт. лађа од 1. апрпла Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станице НА ТИСИ: Средом и еедељом у 5"» сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у б 1 ^ сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и иедељом у б 1 ^ сах. п^сле подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУШЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у 5 1 '* сах. после подне. Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10% сах. пре подне. Н. Сад. 30 марта 1884. Агенција. ОГЈ1АСИ.

ПДМУКА РАДЊА САВЕ ТУБИћА У ШИДУ

иотребује једног млађег помоћника,

2-3

ФРАЊЕ ХРИСТОФА БДЕШТАВИ ЛД К 3Д П04, ^ без мириса Је и брзо ее еуши, ^ Са својих практичких особина и једнострукости у употреби згодан је за еамсевојно лаковаље патоса. Ила га у разним бојама (које еу као год и масне) а и без боје, који иатосу само блеска даје. Углед и упутство за употребу налазв' се код стоваришта. Фрања Христоф, Берлин и Праг. Проналазач и творнпчар правог блештавог лака за под. Стоваришге у Н. Саду код Љ. Стефаповића. 2—3

Н А Ј Б О Љ И ПАПИР ЗА ЦИГАРЕТЕ ЈЕ ПРАВИ

1Е НОПВш! ФРаНЦУСКИ фабрикат од СЛ\М,ЕУ & ШЛКУ у Наризу. Ваља се чувати од подраисавања!

е/ Оажо Је онда овај наиир за цигарете [^прави, ако Је па сваком лиету отисак Нии1>1оп и ако еваки картон "зл! има марку штитиицу и сигнатуру.

Њвв/слнгг.

Рас-бЈтЛб (1е ГЕ*!цие1±е II Кпв ВвгнЈвг Ј РАК18.

со

по наЈНовијој американској снстеми сигурне од ватре и харе из Фабрике

У БЕ1ЧУ

;у солидности и каквоћи израде ие уступај у ^ни једној до сада иознатој фабриди а ' у! ^цени су знатно јефтиније. — НаруџбинеЈ ирима и однравља госп. Ђорђе Миличевић, 4 .трговацу Бечу, Еаггепћо!', код кога се могуЛ мустре видпти п цене сазнати. 22—33

ј

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВЈША у новом САДУ.