Starmali

лСТАРМАЛИ 4 ' БРОЈ 31. ЗА 1884.

бМУЖАС 1г1а21 и 1)и1згоупЈки 1. 11 1 21 вуакод шјебеса. СЈепа ти је 5 Гог. §осИзпје. Ос1доуогт игес!шк Ујекоз1ау Рге4пег. 1гс1ауа1ас Изкагпа 1)га§иИпа Рге1пега. СРПСКИ ЗАБАВНИК, издаје и уређује га Душан Рогић. Излази у Загребу сваког 5, 15 и 22 дана у месецу. Годишња цена 4 фор. Рукописи и нреднлата шаљу се урецшшу у Загреб жупанијска улица бр. 4. САДАШЊОСТ, недељни лист за просвету, привреду и забаву народну. Излази у Вел. Еикинди, куда и предплату ваља слати на иие самог уредаика г. Паје Петровића. Цена је листу 3 фор. на нитаву годииу. ВАЧВАНИН, лист за просвету, привреду, трговину и забаву. Излази у Сомбору сваке недеље на целом табаку. Одговорни уредник Мита Иоповић, издавалац штампарија Мужика и Бартлића. Цена је листу: на годину 4 фор., на пола године 2 ф. односно 10 и 5 динара за Србију. ГОЛУБ, лист за српску младеж. Излази у Сомбору месечно једанпут на нитавом табаку. Уредник Јован Благојевић, издавалац књижара Миливоја Каракашевића. Цена је 1 фор. на целу годину, за, Србију 27« динара. СРПЧЕ, лист за српчад. Излази у Београду на целом табаку два пута мееечно. Уредник Ј. Миодраговић, издавадад М В. Поповић. Претплатна цена за Аустро^гарску 3 фор. на целу годину, а за Србију 4 динара. ЛРЕОДНИЦА, лист за уметност, забаву и поуку. (Под окриљем друштва за уметност) излази у Београду два пута месечно, на читавом табаку. Одговорни уредник Драг. Ј. Илић, издавалац Т. Л. Богдановић. Годишња цена за Србију 12 динара. За остале српске крајеве 6 ф. ОДЈЕК, лист политични, економни и књижевни. Излази у Београду уторником, четвртком и суботом на читавом табаку. Власник и уредник Стојан М. Протић. Годишња цена 24 динара односно 12 фор. у банкама. СРБОБРАН, лист за политику, народну просвјету и привреду. Излази у Загребу уторником, четвртком и недељон. Власник и одговорни уредник П. Јовановић. Цијена је листу 10 фор. годишње. ЗАСТАВА. Излази у Н. Саду средом, петком и недељом на целом табаку. а уторником на пола табака. Одговорни уредник Тоша Бекић, издавалац српска штампарија дра Светозара Милетића. Цена је листу 14 фор. на читаву годину, односно 35 динара за Србију. СРПСКО КОЛО, лист за народно-јавне, привредне, просветне и забавне ствари. Излази у Н. Саду четвртком и недељом на читавом табаку. Власник, издавалац и за уредништво одговара Никола Дииитријевић. Цена је листу 6 фор. годишње или 16 динара за Србију.

ИЗИШАО ЈЕ ИЗ ШТАМПЕ

99

ОРАО"

П0ШТ0ВАНШ ДОМАЂИЦАМА' У интересу је сваке домаћице без сумње, да може у свако доба зготовити добру каву, а то се зацело најбоље даје постићи мешањем Чинкел-ове црвеног крста каве, која је као што сви признају најваљанији и најкуснији фабрикат. За то не треба ни једна домаћица да пропусти, а да не набави за своју кућу : ЧШКЕЛ-ОВУ ЦРВЕНОГ КРСТА КАВУ. Чинкел-ова црвеног крста н:ава може се добити у свакој већој спецерајској трговини у округлим пакетима од круте хартије. Онда је само права, ако има на њојзи заштитна белешка црвеног крстаС поштовањем Д вг . ЧИНКеЛ-ОВИ СИН0ВИ 2—15 Аи^. Тасћтке! 8оћпе.

ВЕЛИНИ ИЛУСТРОВАНИ НАЛЕНДАР ЗА 1885. ц ншрпнши САДРЖИНОМ И 25 ВЕШТАЧКИ ИИјИК СЛИКА Ц«Г ГОДИНА ЈЕ ДАНАЕСТ А Цена 50 новч илн 1 динар Ко поручи најмање 25 ком. за готов новац, добпја комад по 33 новч. Наручбине ваља упућивати издавалац-штампарији А. Пајевића у Н. Саду.

ш

м јј

О о »п

55|>- >\^\н даадоНат!

зЈ

СО

со

по наЈНовијој американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике

ј И0

У БЖЧУ

у солидности и каквоћи пзраде не уступају ни једној до сада познатој фабрици а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, Гаггепћо?, код кога се могу мустре видити и цене сазнати. А

28—33

л

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА У НОВОМ САДУ.