Starmali

32

„СТАРМАЈМ" БР. 4. ЗА 1885.

Блиско познанство. Један млад човек, хваљаше у велпко Америку. — „А зар сте ви били тамо?" питаху га. — „Не, во мој брат, умало што није отпшао, > одговзри он.

Око за око. Немац, желећи да се подсмева Јевреју, који беше баекротпрао, рече му: — Исак, ја би желео, да пмам твој новац. — А ја твоју намет, одговорп Јеврејии. Тада нпт би имао тп што, пи ја.

Карантин. Кол'ко сам дана дужан овде ссдети? — „Двадесет." — А мој слуга? „Тако исто, двадесет." Е па нек он одседи 40, а ја идем даље.

Објаснење љубави. Младожења, даривајући невесту с' прстеном, рече јој: »Моја љубав на спрам вас, тако је исто бескрајна, као и овај прстен." - „И моја тако исто без почетка" одговори му девојка.

Храбра жена. На позоришној репетицији, први љубавник говораше првој љубавници: — У вас је мало живота, страсти: уобразите себи, да у који пар ја падам пред вас на колена, долази ваш муж. Шта би ви радили ? — Умолила би га, да пзађе на поље. Прибележио Живко.

СРБИНОБИ ЗАПИСНИЦИ ЗАПИСУЈЕ Србин-Милош Грабовачки. Излази месечно једанпут, — Претнлат а на целу годину 60 новчића. Поједини бројеви ст а ју 5 новчића или 10 пара, на сто примерака 407„ рабата. 6-ти број треће издање (прво и друго конфисковано) изашао је из штампе са овом садржином: Опроштај са годином 1884-ом. — Србинов поздрав уредништву „Заставе." — В 3астава" божићни дар 1884. — Србинова жеља на прагу 1885. — Босна и Херцеговина на прагу нове године. — Срнство на прагу нове године. — Народне жеље. — Падишин сан. Поглед по Срему. — Адвокатске жеље („Наше Доба") — Бпсмаркова ситуација. — Нова црква у Земуну. — „Хрватској види" | Још се могу добати сви бројеви. — Претплата Се прима од сваког броја. — Ко скупи пет претплатника, добија један примерак лпста или вредност у новцу. — Претплата се шаље с поштанском упутницом у Земун.

Из администрације „Стармалог/ Књижари Ј. Грчића, В. Бечкерек. Није ни мало лепо да примате претплату на наше листоне, а да не Јављате дотичне претплатнике. Тиме пам правите неприлике, доводећи нас у сукоб са људима, јер ми пе звамо да су они Вама платили, па им пе шаљемо листа. Тако нам ето г. Рајков Ненад јавља, да је Вама још Новембра 1884. претплатио „Стармали" за целу ову годину, пребацујући нам како до данас ни једпог броја није добио. Молимо дакле да н и к а к о н е п р и м а т е за нас претшгату, а примљено већ да одиах пошљете.

ЈОШ СЕ МОЖЕ ДОБИТИ „О Р А О" ВЕЛИНИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР ЗА 1885. СА НАЈ0ДАБРАНИЈ01САДРЖИНОИ И 25 ВЕШТАЧНИ ИЗРАђЕНИХ СЈ1ИКА ГОДИНА ЈЕДАНАЕСТА-^б Депн, 50 новч илн 1 дниар Ко поручи најмање 25 ком. за готов новац, добнја комад но 33 новч. Наручбине ваља упућнвати издавалац-штампарији А. Пајевића у Н. Саду. ОГЈГ^СИ. Ш- ПОШТОВАНИМ ДОМАЋИЦАМА-Ж У интересу је сваке домаћице без сумње, да може у свако доба зготовити добру каву, а то се зацело најбоље даје постићи мешањем Чинкел-ове црвеног крста каве, којајекаошто сви признају најваљанмји и најкуснији фабрикат. За то не треба ни једна домаћица да пропусти, а да не набави за своју кућу: ЧИНКЕЛ-ОВУ ЦРВЕНОГ КРСТА КАВУ. Чинкел-ова црвеног крста кава може се добити у свакој већој спецерајској трговини у округлим пакетима од круте, хартије. Онда је само права, ако има на њојзи заштитна белешка црвеног крста. С поштовањем Д БГ . ЧИНКеЛ-ОВИ СИНОВИ 11—15 Аи§'. ТесМпке! 8б1те.

Ен Р. ч § 0" Н И >Ј СЗ т* « 1=» | 5^ о св

Р< > -»

т а ч л а Н н ш н §

К а

о еЗ а И « § Н = 0 > ® ^ -3 н г ^

=Ј М 2 9 јз « ^ св Рч ® о а

« I

мотапонат

котадо Цај

со со

ШТАМПАРИЈА А, НАЈЕВИћА У НОВОМ САДУ.