Starmali

"Е7" Саду ±0- =ш=ебрзга-ра, 1335.

„Стармади" пзлази трипут месечно. Годишња цена 4 ф. — погодишња 2 ф . — иа 3 месеца 1 ф . За Србију и друге крајеве: 10 — 5 ; — 2 1 /з динара или Фрапка. — Власник и одговорни уредпик Змај-Јован Јовановић; Издаје гатампарија А. ПајевиЕа у Новом Саду рукописи се шиљу уреднику (Вг. Ј. Јоуапо\чс, УУјсп IX- РогсеИапаазве, 56.) — Претпдата и све што се тиче администрације шиље ее штампарији А. ПајевиНа у Нов. Саду. — За огласе плаКа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жиг.

СЛОВАЧКА СЕ ТТТто је ^ловак негда дао Црно 'спод еоката И скупио гладујући Стотинак хшвада, Да му буде књига светла, Народна, ваљана, Да словачком срцу, духу Буде здрава рана; Да му диже крила свести, Да му крепи наде, То је рука затомила Наше драге владе. Ал срамота ј' туђе новце Држати без цели Кад се може правит' ц р н о Од парица б ели. У Пешти је новац био Кроз годишта меога, Кроз се и кроз напупио Духа арпадскога. Сад ће новац да се врати Као но1а снага, Правој цели, првом смеру Неиа већ ни трага.

ПОВАМПИРИЛА. Сад ће Словак добијати И на поклон књига, Духу своме словенскоме Оловпих верига. Сад ће на њ'га видом књига Падати камење, У разбјене главе лиће Маџарско мишлење. Учиће га да је одрод Патриота прави, А карактер ваља газит' Где год се појави. Сад ће текем лов да буде За премудре ловце, Ох Словаче, ох Словаче, Све за твоје новце. * * » Сад је већем свеједно Словаку Претио, а плак'о; А ко пита, рећи ћу му лако Зашто је то тако. Јер су њини нотабилитети Раније почели, Сад тек им се виде прави плоди, — Кад су са свим зрели. д.