Starmali

128

„СТАРМАЛИ" БР. 10 ЗА 1885.

ЦШГ Распис нових награда. Овим расписујемо нове награде за хумореске и шаљиве спевове, које ће изићи у „Стармалом" ове год. од бр. 13. до 24-ог. Прва гаграда : 25 фр. Други награда: 8 фр. Награде ће досудити претилатвици па „Стармали." Издаватељство Стармалог."

Ове дужнике наше, којима су разаслате нарочите карте и сада уз овај број цедуље као опомене, молимо да сваки свој дуг у најкраћем року подмирити изволи, како би се опростили ненрестаних опомена и ми досаднога посла. Администрација „Стармалог."

Новије књиге,

послате уредништву на приказ. Романи Миловаиа Видаковића Љубомир у Јелисиуму или Светозар и Драгиња, морална повест. Књига прва. Издање српске књижаре браће М. Ноновића у Новом Саду. 1885. Цепа је 1 фор. 20 новч. Кужне болеети, од куда потичу, какве су, како се уклањају и негују, за шире читалачке кругове написао Др. Милан Јовановић. Београд краљевско-српска државна штампарија. 1*84. Цена 50 новч. Илустрована историја српског народа од најстаријих времена до проглашења нове краљевине. За народ и гаколу Са 120 слика. Издаје Косга Мандровић. У Бечу, 1884—1885. Уег1а§ V. Јоз. А. Маззапе^г & Сотр. т А\ г 1ел. — Свеска 10, 11, 12, 13, 14 и 15. — Овим свескама довршено је ово дело и сада се може цело набавити. Цена је читавом делу 3 ф. или 7 дин. 50 пара; у пгатну круто повезано 3 ф. 60 н. или 9 динара. Наручбине прима свака књижара. А могу се и на издавача слати: Коста Мандровић, \У1еп, БагкМгаззе, Наирз^гавве №. 22.

КЊИЖЕВНЕ ВЕСТИ. Изашао је из штампе превод ГЕТЕОВОГ „ФАУСТА" ПРВИ ДЕО и може се добити у овдашњим књижарама по 1 фор. а. вр. Ко хоће да поручи више примерака, нека се обрати наштампарију А. П а ј е в и ћ а у Н о в о м Саду. Књижарама се даје уобичајени рабат од 33 1; з процената. Да је било па претплатницима, не би овај превод никад угледао света, је;, их се јавило 11, словом и писмом једанаест. Али се надам, да ће проћи овако боље, јер књига говори јасније него сам позив. У Н. Саду 1. (13.) јуна 1885. Милан Савић

РА1.ЕСЕК ЧЕШКИ ИЈ1УСТРОВАНИ ХУМОРИСТИЧКИ Ј1ИСТ ГОДИНА Излази у Прагу недељно једаред. Власници и издаваоци К. Кгејсгк и К. Рокогиу. — Годишња цена 5 фр. 11 а по год. 2 фр. 50. — На три месеца 1 фр 25. —

\ ллллааллллаалллаллалллаалллаллл

Прво ц. кр. прив. Дупавско паробродско дрјштво. вшвда Понгг. лађа 1885. до

од 15. марта даље наредбе. Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ: (товарна лађа) угорником и петком увек после 7 сати у всче. Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станице НА. ТИСИ: Средом и педељом у 5'* сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: уторником, средом, петком и недељом у 5 '» сах. после п. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и иедељом у 5 1 '* сах. п-сле подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУ1НЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у б 1 ^ сах. после подне. Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10% сах. пре подне. Н. Сад. 12 марта (28 фебр.) 1885. Агенција.

огјг-^СИ:.

СО СО

со

ШТАМПАРИЈА А, ПАЈЕВићА У НОБОМ САДУ.