Starmali

245

* *

Даклем Гарашапип је сада пр мпо па се (или

пода се) и војпо министаротво. Па нека. лице се брже пада.

С'а две сто-

О. 0 Грчгсој се јогп ие зпа је ли мушко, пли жеиско, или средње. Али толико греческе мудрости има, да се грчевиго пе хвата за опај дерни берлински уговор. п Оио истипа: у нужди со прпјатељп пробају. Али инак за то без пужде пробу правити није благоразумпо. & Ни „Турска Марод" не одобрава дапашљу Србијаоску политику, и тиме се разликује од „Паше? Доба," каошто се разликује субвепција од песубвенције.

□ . Нека господа у Сомбору једе се, што су у нозорипггу ложе тако мале, кад десеторо уђу, једапаести мора кроз врага да вири,

Даклем Апђелић је био две пед^ље дапа у Бечу, али пије са велпком кашиком ручао. Преиоручујемо ,Нашем Добу", да из овога какав дугачак уводни члапак вапише.

било.

Ћира. Даклем магла је помогла Бугарима да српску војску узбију. Спира. Магла брате, магла. Ђира. А од куд те магле? Спира. Ја мислим да је то екстракт и Впдела" и впделовске политике. Да пе би „Видела" и Виделоваца, пе би ни ове магле

Ћира. Море, Сииро, ми смо у овим бурпим данима и заборавили да треба госцодипу Тиси честитати. Спира. Ал како ћемо, кад он не зпа српски, а ми још не знамо маџарскп? Ћира. Е, зиам ја једпу реч пештанску, којј сам толико пута чуо од пештански ђака. Могли би ту реч употребити. Спира. А каква је то реч ? Ћира- „ А б ц у г !"

Малер Једио се мој нријатељ Сава Што му стари амбрел прокпсавг?. Покисла му на кошуљи И злато и свила, Баш ка да је у Пешти На изложби била.

л. м.

старе а не ИЈука. Ђука. паметан те

Ђука. „Сад ће увести норезу и на нежењепе момке." Шука. ,И још?" Ђука. Ваљда после на неудате ' г ;девојке." ->* Шука. ,И још?" Ђука. »Можда на опе, који опостану — деде." »И још." „Е после ће ваљда на сабор, којп је тако све дозвољава."

Проба пера. си. Адвокат Н. Н. Има један адвокат — Незналица велија Ал процесе добија, Даклем ипак делија. Делијом га и зову, Јер, ка' што се вели: Што с партаја одере, То са суцем дели. С1Л1. Комплименат. Госиођица Јела Бела је пребела; Беља је од снега Пајетудепијега ; Беља је од млека Најкиселијега; Беља је од крина Нешришљивога, Само пије беља Од белила свога. СБШ. Романцуљак. У тамбуру, у тамбуру, У тамбуру, ој, Свирао је, свирао је Млади бербер мој. Свирао је из дубине Оеећаја сви; Свирао је да га чује Његов У18-а-у18. . Свирао је од зорице, Кад је румен зрак, Свирао је до вечери, Кад се спушта мрак.