Starmali

288

„СТАРМАЛИ" БР. 36. ЗА 1885.

ОГЛАСИ.

Поштованим чнтаоцима I 1Е310130 I 1Е31оззо I ^ЗИоззо I МОДЕРНО! ЛИЈЕПО ! ЕЛЕГАНТНО! Прва и највеКа творница жепских јакна, кпја је на бечкој свјетској изложби због солидпости и елеганције Ф »сона цаграђена —нроизвађа паржоке исенсве јакне. Мо.је, од најфиније зеФирске вуне направљене париске женсве јакне — јесу најљенша и најФинија ношња за сваку госпођу у куНи, на улици, шеталишту и итд, Пристају изванредно лијепо уз тијело, те су исто тако дуготрајпе, као елегаитне и модерне, као што их горња слика показује. Усљед огромног прометана све стране свијета — могуВе ми је те најновије паришке женскејакнепо ванредној ниској цијени 3 Фор. ЗО НОВ. а од најфиније и најбоље врсте по 5 фор. продавати. Нека дакле, свака госпођа, која жели лијепу, елеганту париску јакну имати, која је и за з иму и прољеђе веома практична, што скорије поручи; јер Ле се усљед силпе тражбине за пајвраКе вријеме циело складиште распач;1ти. Једино и саме праве врсти паришких исенских јакна могу се добити у складишту творнице парискнх женских јакна Антона Ганза, Беч (Ап(оп 6ап8, Ко1оП11;2§а88е 8.) — РвГ Молимо приликом наручбина за тачау мјеру а шаље се за "Шеп iii. поузећем (Касћпаћте.)

Нонкуренција швиндлу, који се тера са продајом П ОКРОВАЦА ЗА КОЊЕ ! једна већ 50 година постојећа ц. кр. вл. одобрена фабрика за покровце ж еебета опуномоКила ме је ; да би могао с успехом конкурисати, и поверила свој Фабрикат, који је солидан п ваљап н који се састоји у ПОКРОВЦИМА ЗА КОЊЕ од данас но Фор. 1.60 од комада ввјшее , дебел, шевоки и трајни ПОКРОВАЦА оа иродају. Ти покровци су 190 ст. дуги и 130 ст. широки, мепреплачени разпобоЈвии пругама, а дебели су као даска па су с тога г,анредпо трајни. Нару-ује се или за готово или за ноштанску наплату (Масћпаћте). Дневпо се разашиљу ови покровци у све крајеве светске и свугде се врло добро допадају, веК и с тога, што се и као креветни покривачи могу употребити и што су пре двапут више коштали него сад. Адреса: Ехрог1ду;!агепћаиз Б. Коп, ., 1лсМепаиег §;а88е 9. на атресу.

Најлепши свечани поклои за женски свот! ЕЛЕГАЕТНО! ПО НАЈНОБИЈОЈ МОДИ! ЈЕВТИНО! НАЈНОВИЈЕ, оајлеоше н најелегантније су | за сваку госпу Ш моје из I. БЕЧКЕ ФДБРИКЕ МАРАМА , БЕЧКЕ МАРАМЕ ЗА ГЛАВУ 1 0ГРТАЋЕ МАРАМЕ

по фор, 1.—

по фор. 1.80

У па.јдивни ји.ч бојама, као: бордо, гранат, жандарм, белпх, плаветних, спвастпх, дранских, шотских, турских, крнених, мрких, жутих, крем, тегетхоФ, црних итд. итд. од 60 најфинијих врста. — Ове су мараме најлепша и најелегантнија ношња "фв за сваву госну, за куЕу, улицу, шетњу, игранке, концерте итд. итд зими и у пролеНе.

Нека се свака госпа пожури

да одмах наручи ове лене мараме за главу и огртање, јер, како силне наруџбине до.тазе, за кратко ће се време расиачати. Једино и то у правој каквоКи могу св се добити ли у Вечу у скспорт-трговини марпмп ШЕИ, III. КОБОШТ2СгА88Е №. 8. Повци се шаљу у готов у или унаточ (рег З^Гас1^11а,1л.тз.) од трговине I Лепи! топли! фини! јеФтини! ЧУВАЈУ ПРОТИВ ВЛАГЕ И ЗИМЕ! јесу моји мушки капути од прве Бечке фабрике зготовљени МУШЕИ ЗИМСЕИ КАПУТИ још досад непостојаној, невероватно јефтиној цени комад по

1 Фор. 80 новч.

Моји мушки зимски капути јесу препоручени кап најтоплији, поред тога најомиљеније одело, јер оно одржава телу топлоту, чува од зиме, стоје за свако тело, изванредно су практични и комотни, и обраћају због лепоте и јефтиноће општу пажњу. 12-000 комада досад је проданоНека сваки, који леп, добар и топал капут жели одма наручи. јер због многобројни наручбина биће стовариште за најкраће време исдрпљено. 3—3 Овака роба једино се може добити код: ЛУг пег Сотп118810118- Ш1 <1 Ехрог^-СгевсћШ ЧКПеп, III., Маићаиз§аззе 5 3. За наручбине довољан јв назначај, је ли велик, средњи илп мали. Ношиљак у наточ или за готовину.

ШТАМПАРИЈА А, ПАЈЕВићА У БОВОМ САДУ.