Starmali

22

„С^АРМАЛИ 8 БР, 3. ЗА 1887.

Ала је — практичан I

Жени нам се штуцер Мат1 са лепојком Маром, све је спремно, да јој пружи руку пред олтаром Писмо неко — без подписа —• донесе му слуга, (биће да је писала га каква „верна" друга), У писму се Мати каже: да се клони Маре ако неће да си после чело љуто таре; јер у Маре, — вели писмо, коју Мата љуби, Фаличнч, су — глете само! они — бели зуби!!.... Мисли Мата, мисли, мисли, па ће себи рећи. „Од судбине јели мого Когоијош утећи? , . . Овде има вера и Бог само једном места или су јој зуби прави, или правих неста! . . . Јесг/л' прави, е па лепо то је онда добро, али ако нису прави, још је боље побро ! Јер кад она с ад веЛ има лажне зубе своје, нећу барем, ја морати, трошит паре мпје ! превео: Др. Казбулбуц.

Лек од „Зоље*. Ако има ког на свету Ко се боји „Зоље", Казаћу му добар савет, Хоћу, драге воље. Ако те је „Зоља" бола Од главе до пете, Ти отрпи, то нека те Ништа не помете. Само гледај да постанеш Поджупан од Срема, „Зоља" ће те уверават' Да жаоке нема. Заклеће се, присегнуће Да те љуби. штима, Молиће те да је згазиш, — То у почаст прима. Тако ти се „Зоља" лако Звери и одзвери. (Но питање ј' са свим друго: Где су карактери ?)

ш. д.

К о к и ц е. („м. г.«) Н е з н а. А. Далн ти је драгана плава или црномањаста ? Б. Незнам. ћелава је.

И 3 С у Д а,

Судац: Ваш је кнез канда пристрастан. ^ Сведок: Боже сачувај. То је проста клевета г та он прими од оба парничара петицу. ,Ич." П р о б а, Отац* Дакле донео си ми Спасо бријачицу. Дал је добро наоштрена ? Спаса: Врло добро, тата. Ја сам већ пробао.

Удовица. Госпођо. ви сте удовица? Изгубили

Јанко сте мужа ? 0 н а: Не, оставила сам га.

Чим сам пресекао.

додирно твој штап с

њом, одма сам га в Ич."

О

Мак.

0

!!! Пит'о владар једнога мудраца: „која зверка најопаснија је ?" Мудрац ово за одговор даје: „„међ' дивљима: тиранин се каже, „ в међ аитомим': улизице-даже !! I

превео: Др. Казбулбуц.

Срце и суза! Малена је капљица водена ал издуби најтврђа камена пословица једна овако нам каже, али ево доказ да и она лаже! II срце је многог Божјег створа камен тврди, не мож' бити тврђи, хиљадама, врелих. горких суза, на њега су узалудно пади, он је с отим. ... посто све то тврђи ! Др. Назбулбуц.