Starmali

.СТАРМАЛИ" БР. 9. ЗА 1888.

71

Ако ти се ја на душу попиеи, неће те ни пилићи покупити ! АУепп 1сћ сПг аиГ с1Је 8ее1е аиГз1еЈде, \?ег(1еп с11сћ нјећк еЈптаћ1 Ље Нап(1е1 гизаттепдћшћеп. Зашто је неки кајишар тако грабљив ? ЛУагит 181 тапсћег Шћтегег ао гесћепвисћ41§ ? Ништа горе од сирстиње. №сМз оћеп уоп АгтиЉ. Ди је слама ту је слава. \\'о 181, Кићт с1огк 181 8(,гоћ.

Др. Казбулбуц.

„ Епиграм," (По „К И. Вћ") Мућкам главом право и еро, И тарем чело, и глођем перо. Неће да дођу мисли ни речи, И перо ми се од једа кречи. Који је бес то!? — вол'о б' да знам. Ха, — то ће канда бити Еаиграм. Бакеља.

Зна штаради. Мајстор. Жено, еаточи ми чашу ракије. Али прво добро обриши чашу; јер је шегрт из ње пио воде.

У Б е ч у Јуриста. Јеси ли још код оне удовице на стану? Медицинар. Јесам, Јуриста. Од чега живи та жепа? Има ли бар какву пензијицу ? Медидинар. Нема ти та ништа. Она живи само од то мало кирије, коју јој ја и мој собни друг — дужни остајемо. А. Али кажите ви мени, млади пријатељу, што се ни не жените? Е. Сад ћу вам казати. Чујте! Кад год се деси да ми се која девојка јако допадне, увек у то исто време допадне ми се друга која још већма.

Нерешена питања. То ми јоште јасно није; То питање све ме мори: Шта ј' на свету било прије, Шта ј' старије: Или болест, ил доктори. („И. В1.«)

Просидба по новој моди. Било је то на једном кренцхену. Фићфирић II. опази фрајлу Нанету, — и ма да је о њој слушао, да је мало ветропирне ћуди (баш ка' и он) фр. Панета му се сад тако допадне, да није дуго нромишљао, лаким кроком дође пред њу, поклони се и рече: „Фрајлиц^, мајчипа јединице, ваше су очи слатке стрелице. Ако вам је срце при руци молим за обоје. Реченица једног мужа. Знате, ја баш писам човек грубијан, али да се мојч жена набели, ја би се могао на њу тако ражљутити, да би још и ћушку — добио. Реченица једног грчког младожење. Мене могу интересовати и старије госпође, т. ј. ако имају лепу, младу и богату кћер. Како је то? Мали А. Како је то да тебе твој отац сваки дан избије ? Мали Б. Како је, — како је? — Па јачи је од мене — тако Је. У Б а њ а м а. Жена лечникова. Ја ко велим да останемо још коју иедељу овде. Лечник Не тако. Морамо се журити. Ту смо већ шест недеља, па ако останемо још коју недељу, могу ми код куће сви пацијенти — оздравити. ИМ

Мала Ката из Орловата, и њен ујак Пера. Бнло је то о вашару. Мала Ката је ишла са својим ујом на вашар, те угледавши гомилу једну упита ују: „Је ли ујо, а што су се ти људи тамо искупили око оне црне краве?" Уја ће јој на то рећи: „Сравњују пасош скравом да купца не преваре". А она рече: Ала ће и сравнити: пасош бео а крава црна! ИМ.

Л е н и в а ц. Неки госиодин наиђе на три бадаваџије и рече им: „Који од вас покаже највише лености, томе ћу дати 1 ф. Један устане и рече; Ја сам! Онај други: „Одкуда си ти, кад сам ја и пружи седећки руку. Онај трећи ћуташе а господин рече: Овај је најленији, његов је новац! А тај се протегли и рече: Молим, вас метните ми новац у шпаг. __ ИМ. Једном даде неки господин пијану просијаку нешто новаца и рече: „Ево ти, али да се ниси усудио, да их попијеш !" Просјак: „А шта се то Вас тиче, шта ћу ја да радим с мојим новцем, та ваљда сам ја господар од својега новца". ИМ.

Рв"* Још се могу добити сви бројеви „Стармалог" од почетка до данас. -"Фв