Starmali

88 „СТАРМАЛИ" БР. 11. ЗА 1888.

Изашла је из штампе књига: ЈР1МНСИЕ СВЕТИЊЕ НА ИСТОГ ОД ШИТРОПОЛИТЛ шипилл ДРУГО ИСПРАБЉЕНО ИЗДАЊЕ. Ко жели да са душевпом насладом ову књигу прочита сад пред наступајуће ускршње празнике, нека у напред пошље предплату од 60 новч. па ће књигу о нашем трошку добити. Ео унапред пошље 1 фор. 80 новч. добиће о нашем трошку послате осим горе наведене, још следеће две књиге од Митрополита Михаила: 1. »СВЕТА ГОРА АТОНСКА", 2. „ЖИВОТОПИС ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИДЕ", које књиге иначе коштају 2 ф. 10 новч. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду. КЊИЖЕВАН ОГЛАС.

ИЛУСТРОВАНИ лист ИЗЛАЗИ ДВА ПУТ МЕСЕЧНО

ЦРНИ ЛИСТОВИ ЗАПИСНИК КРИВИЧ. ДОГАЂАЈА приче, новеле и описи кривичних догађаја свију времена и народа I коло, свеска 1 до 12 по 25 новч. Дванајест свезака ЦРНИ ЛИСТОБА донели су 24 слнка и 46 прииоведака и новела

НОВО КОЛО

НОВО КОЛО

стају за Април, Мај, Ју н 1 $°Р- 50 новчи^а. I свеску I кола шаљем на углед кад нам се пошље у марци попгганској 10 новчића. КЊИЖАРА велимира вАлотиа.

ПРЕТПЛАТА СЕ ШАЉЕ КШЖАРИ БРАБЕ ЈОВАНОВИћА У ПАНЧЕВО

тед ажевмджт.

1888. до даље наредбе.

И

сваки

Пошт. лађа од 22. марта НОВОГ САДА у СЛАНКАМЕН-ТИТЕЛ : дан у 5 и по сахати после подне. Из НОВОГ САДА у ПОГИСКЕ ШТАЦИЈЕ : изузимајући петак сваки дан у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД : сваки дан у 5 и по сахата по подае. Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: средом. петком и недељом у 5 и но сахата по подне. Из НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ сваки дан у 10 и по сахата пре подне. У НОВОМ САДУ, 15. марта 1888 ОДПРАВНИШТВО.

о г јх -а- о и.

ФРАЊЕ ХРИСТОФА БЛЕШТАВИ ЛАКЗАПОД без мириса, брзо ее суши и трајан је Са својих пракгичких особина и једнострукости у употреби згодан је за еамоевојно лаковање патоса. Собе после 2 сата могу се употребити. Има га у разним бојама (које су као год и масне) а и без боје, који патосу само блеска дају. Углед и упутство за употребу налазе се код стоваришта Фрања Христоф, Берлин и Праг. 4-6 Проналазач и творничар правог блештавог лака за под. Отовариште у Н. Саду код Љ. Стефановића.

Сезона од 1 маја до конца октобра.

Пошта и брзојав.

ХЈЕЧШШШТЕ Т0ПУСК0 хрватски СгавМп бистре, блатне и парне купке од 80 до 46° Целс. спојене са тушом, електриком и масажом рабе са исврсним и ненадкриљивим успјехом код хрон. реуматизма мишића и зглобва, код свих хрон. ексудата, болести живца и коже, главобољи, обће тјелесне слабоће и хрон. упале матеркице. Станови и купке удобно и елегантно ново уређени, изврстне гостионе, циене изванредно низке и по области установљене, собе ночамши од 60 н. кунељи од 20 новч, За удобност и забаву гостију красни насада и перивоја, излети у дражесну околицу, гласба, вјенчићи, томболе, библиотека. Топуско удаљено је од Сиска 5 сати, покривене I кочије уз цијену од 10 Фор. а обична отворена кола 5 | Фор. шаље закупник Урош Вурдеља на наручбу колодвору или пароброду у Сисак. — Куналишни нроспект може се на захтев од купалишне управе добити. 1-з Трош ВурдеЈБа, закупник купатила.

у солидности и каквоћи израде не уступају ни једној до сада познатој фабрици а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, ^а/гепћо!', код кога се могу мустре видити и цене сазнати. 1-36

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИ&А Т БОВОМ САДУ.