Starmali

ЗГ Новоме Оа<дз7- 10- децембра 13©©.

ж Стармали" излази 1 'рипут месечно. Годишња цена 4 4>. — погодишња 2 в. — на 3 месеца 1 ф . За Србију н друге крајеве: 10 — 6, — 2 1 /, динара нли франка. — Власник и одговорни уредник Змај -Јован Јовановић: Издаје штамаарија А. ПајевиНа у Новом Саду Рукописн се шиљу уреднику (1)г. Ј. Јо\апоујс, КашепЈс, (8геш) 8уги »1вп). — Претплата и све што се тиче администрације лжље се штампаријн А. ПајевиКа у Нов. Саду, из Србије књижари ВаложиГт Веоград н Ниш. — За огласе нлаЕа се 6 новч. од реда.

„ Плава књига," У по зиме, испод снега, Скоро рећи из ненада, Шта се оно тако плави У сред бела Београда ? То је дветак књиговидан, То је књига с новим цветом, И скупштина из ње виђа Да постаје парламентом, И то су нам радикали, Без параде, мирно дали, ТБоме су нам оно дали Што нису ни обећали. Сад се губи оно старо: »Језик за зуб, порсзниче! С висине се даље видк, ћут', фукаро, шта те е' тиче !" Ал тиче се, још те како Представништва народнога Све, гато роду носи срећу, Ил с чега би кијат' мога'. Сад скупштина неће бити Сенка неке крезтуре, А господа са портфељи Неће с' с њоме играт жмуре.

П' онда неће падат' ^Бомбе" На срамоту пред свим светом; И што многе главе приме, То ће бити с берићетом. Србија је јавним радом Отресла се турских спона. Сад ће влада у скупштини Имат' стуба и наслона. Здраво да си, „плава књиго" У рукама нових људи, Ти ћеш од сад компас бити, Да се више не заблуди. Нису ово плава слова, Што с' народу о цик ломе, Што Гарашан насливничи А на леђа роду своме. Ово што се сада плави Застрашиће и злотворе, Ово ново плаветнило То је приказ ведре зоре. Млади КалимегданџиЈа.

И неће се више сноват', Што с И неће се више ради1 Оно што се мора крити.

не може кројит, шити,

После овога броја за десетак дана изићи ће уједио спојени бројеви 35-ти и 36-ти, и тиме ће се доконати земаљско таворење овога листа. Овај завршни број изићи ће ире рока, тиме хоћемо читаоцима да исправимо оно, што смо се више пута закашњавати морали. Драго ће нам бити ако у овом завршном и опроштајном двојном броју прикупимо још је-