Starmladi

Стр. 20

Бр. 3.

К0 КУДИ — ТАЈ КУПУЈЕ. (Трговачка пословица). Трговцима то је знано, Кад им робу неко куди т То је купац — тај купује Сигуран је увек — људи! Ових дана беше грдње: „Насиља су ово пуста" Грдили су — ал' купили Себи кошар — на сва уста Мађарски послаинци.

Престолонаследнику Ђорђу. Прилпком "одбијања апанаже. ПТто је лепо, то је лепо Признаћемо теба радо, А буд(?ш ли таки осто Када будега једном владар, Тад Србнја рећи може: Помоз Боже!

Мароканско питање. -- Како се зове садањи марокански султан' мислим Абдул Азис. — Не, Абдул Вазис?1 (\\ г ааз С ТРЕЛ ИЦЕ. —- Чу.дновато је да су у Португалији могли извршптп убиство над сампм краљем и престолонаследником —кадјетамо укпнута смртна пресуда. * — Каква је разлика нзмеђу Србпје и Португалпје? — Хм, чудпа ми купуса! У Португалпји за убпство краља вегаају — а у Србији их у звезде кују. -хПАНЧЕВАЧКЕ ЛОКАЛНЕ ШАЛЕ. — Загато су се радпкалп отпмали за оне кренвнргале којима су гађали неку обрпјану њушку — и које су са патоса купили? — оигурно да заштеде кост и створе на добротворне сврхе какву закладу. Учитељ панчевац.

Вссти из места. — Џију-Џиџу. У Новп Сад ^е догаао неки Рјс, ко^и је еигурно у руско јапанском рату научио Џију-Џиџу, те је отворио курс. Он ће поучавати практично како се човек брани и уклања разнпм нападајпма, а нарочито нозку. Радикали су решплп да не похађају курс Руса, јерће им о владању ножем, на селима, Јагаа предавати бесплатно. — Славјански. ЕГишу нам нз Новог Саа;а: Овде бпла чувепа Славјанскова певачка трупа. Како у Новом Саду влада јака епидемија, бојати се — да се неће „неком" прилепити лепе руске мелодије, и појавити се као „оригиналпе —- руске композпције. Дезипфекцпја. — Мио гост. У Нови Сад је допутовао чувенп буковински државник Мита Клицура. Он замењује Јагау, који је ових дана имао „посла у Србији. Лде редновно па Јагаино место у позоригате — Фрај, и због малолетноети у глави споредног уредника, „уређује" он „Заставу . Оно „Застава" ]е и досада била уре1јена — али сад је сасвим ко гато треба уређена. •— Народиа гужва. На Три Јерарха је одр жана народна гужва. Чист приход ће се употребити у корнст народног издајства, а чист јаван рачун ће и ове године изићи у уадпкалском омиљеном органу „Помрчина". — Отнутовао. Јагаа Томић је отпутовао у Загреб, а оданде ће у званичној дужности кре нути се у Срем да кортегаује за владине изборе. 0 изборима се обично спевају разне кортешке песме, па би резон био да се и Ђ Стармлади сети бар овом приликом Јаше, на ког је сасвим заборавио. Из пијетета према, Јашиним садањем р ду за народ—„Стармлади" доноси овде песму од самог Јаше, која је изашла 1875. године у „Првом колу песама" — од Јагае. Ево је. „ Једиом димломираном *) Тп се крећега за у народ, Кобан је то сат, — Мене тегап пгго на путу, Мож ? да скр'ага врат. *) Је л' Слугинска дпплома, која му је предага. 11 р. Олаг. У гостионици. Гост; Молим, муву имам у супи! Келнер: Сирота мува.