Starmladi

Бр. 3.

СТАРМЛАДИ.

Стр. 21

Дупла Сапома

Ђука и Шука.

Ирод — Баја скрушен стаја Пред Саломом силног.Маја Па је моли: „Лепа момо! Поиграј ми, о, Саломо! .." А Салома вели на то: „Поиграћу, не за злато, Нати за сјај велпчине Него за две главе њине!..."*) Ирод — Баја дуго стаја После овог извештаја Впди да ће да погреши Ал' сј реши ! * 8а главом је глава пала Салома је поиграла II Ирод јој рече: «хвала!... „Божи^". *) Две главе Новаковића. Пр. ур. „Ст."

Р А С II И К У Ђ А. — Представи себи, хоће да ме ставе под туторство због распикућства? — А због чега су те прогласили за распикућу ? — За то, што на овој скупоћи са млеком — усудио сам се већ у 6 месецу одбити дете од сисе, П Р И Ч А. Први писац: Извини, морам завршити ову причу. Други писац: Причу? Па ти пишеш писмо твоме кројачу. Први писац: Па баш за то је прича. Пишем, да ћу му идућег месеца зацело платити. РЕФОРМА КУЋНОГ РЕДА. Судац: Знате ли, зашто сте оптужени? Оптужени: Знам. Изменио сам кућни ред. Судац: Изменули сте кућни ред? Оптуженн: Да. Истукао сам своју жену.

Ђука : Бога ти Шука, је си ли био у позоришту кад се давао »Цар Лир«? ЈЛука : Био сам. А ,\< гато? Ћука : Ма је ли нстина, да је Ружићу грмео аплауз к'о грмљавина о св. Илији, и да му је предат венац од овдаптњих Срба трговаца уз поздрав »Дико и поносе нашег мезимчета!«? Шука: Истина је! А шта се ти томе ишчуђаваш? Ђука : Та знаш не чудим се ја томе. Него се чудим неком другом чуду. Шука: А какво је то чудо? Ђгука: Та ето читао сам новине и критику о Лиру од госп р Мргуда, па тамо о том ни спомена нема. Шука: Знаш не замери. Ко зна можда је човек тога вечера био мало глув и ћорав. Ђука : Пмаш право... видим да се он бави неким ћоравим пословима. Само рекох, да не наиђе — к'о зец на Сланкамен. СЛИКА ИЗ БУДУЋНОСТИ. Оудац: Чусте ли матори зликовче Николају Калуђеровићу. Овог пута ћу вас због недостатка доказа ослободити. Али надам се, да се више нећемо нас двоје наћи овако заједно. Николај Калу/јеровиЛ, (стари зликовац, који је оптужсн за многи лоиовлук ): Да не мислите у пензију ићи г. судче. Чешагнја.

Успех ма-ђаризације. — Никада нисам могао помислити да се Нови Сад тако помађарио. — Помађарио? •— Да. Тако на пр. хозентрегер се већ у Новом Саду зове хозенгрегер. ДОБРА КВАЛИФИКАЦИЈА. — Шта мислите од сина створити? — Новосадског полицајца. — А зашто полицајца. — С тога, што за то најбољу квалиФикацију има! — ? — Кад год га тражимо — а њега нема.