Starmladi

Бр. 15. и 16.

СТАРМЛАДИ —

Стр. 121.

јУ1ла1јим радикалима. Згодно је то равнат се по сату, Ал јао сваком, који није знао, Размотрити није л' вођа стао, Није л' можда рђом зарђао.. .. Не чекајте да се хвата тама, И без вође може' да се нроба Ено сунца; та природа сама Увек каже, кад је чему доба. Пеоме Јаше Томи-ћа. Стр. 91.

ИЗ АНЕКСИЈЕ. Капетан Н. у резерви, позван је у војску иоеле анексије, кад се бојало да ће свакога часа избити рат. Баш када оу сви требали бити у ратној опреми на ногама а капетан Н се разболе. Он ее ио ироиису иријави генералној команди, пошто је на пријави напиеао : „Пријављујем се марод, пошто имам на стражњици чир!" Нријавна листа је прошла кроз све инстације и вратила се команди уз сљедеће доиунење: Видео! 2. капетан. Видео ! X. мајор. Видео ! У. пуковник.

Дупли комплимент. Стари професор Г. остао је све до пред смрт своје дубоке старости женски пријатељ и обожаваоц лепога пола. Једном приликом ће неко рећи: — За госпођу председницу женског друштва, веле да се од јутра до мрака — дечијем дану — жртвује добротворству, а уз то је тако љубазна, тако мила. отворена и искрена, да се слободно може рећи да своје срце носи на руци. — С донуштењем — иротестоваће нрофесор — то лије могуће. Госпођа председница има за то и сувише велико срце — а превећ малу руку. бпп^из.

ПОГЦ И ДЕД4. После кише седе сеоска деца на улици и праве кућу од блата. У тим наиђе попа и запита их: — Шта то правите децо? — Правимо цркву. — Онда ће те морати наиравити и попу у цркви? — Нее — немамо винге блата.

Од штампарије смо добили У/1ТЦМАТУМ: Док не платите дуг нема листа! Учините своју дужност према листу као искрени његов пријатељ и пошаљите нам дуг, на чему вам у напред хвала! С поштовањем Уредништво и администрација „СТАРМЛАДОГ".

У пажњу г. г. претплатницима! Уз данашњи дупли број, који је и опет закаснио ради неуредног нлаћања нретплате (тако да смо још са 2 броја у овој четврти у заостатку) прикључујемо и опет НОВЧАНУ УПУТНИ ДУ на којој смо иставили сав дуг који нам за ову годину до данас поједини дугују, па учтиво молимо сваког г. г. претплатника да нам исти дуг обратном поштом пошаље ако је пријатељ нашем- листу и жели да исти не престане. Верујте да је већ дотле дошло! Уздамо се да нећете дозволити да лист престане и да ће те нам новац послати, да можемо наставити из т :аван»е листа. Уредништво и администрација „Стармладог".

Неараведаи свет. Многи су љубопитни как;> ће се Кошут у Бечу провести —• а како код куће у својој странци. Боже мој, па то није тешко погодити. Ево како: — Било једно иослушно дете, које је у један мах почело ужасно да се дере. Остала деца ће га упитати: Шта је клииане, шта се дереш? На то ће им он слинећи одговорити: — Јуче ме је тукао тата, па ми све панталоне просекао, а данас ме је опет мама изударала што сам нанталоне иоцепао.

ТРГОВЦИ. Поп Јован Зец : Гле, патррјарха! Да га купимо ? Јаша: Што ћемо ми њега куповати. Боље нек купи он нас.