Starmladi

Бр. 17. и 18.

— СТАРМЛАДИ —

Стр. 141.'''

ВЕЋИ МАЈСТОР или БЕЗ КРАВАТНЕ.

I. шегра: Вар смеш на улицу без краватне! Не бојиш се, да ће те ухватити игантер ? II. шегра: Море, не илашим се ја возмајстора, само ми је страх да не наиђе на мене већи мајстор — џелат Акурти !

Шта ко (ушсли. Патриј арх - да створи себи странку Прота II аја Б уџ а — исто то. Д р. В о ч ић — „ „ К о ш у т — да буде миниетар Ј у с т — да иодвали Кошуту. Кошутовци — да иодвале народу Векерле — да подвали свима. Ап оњи — да поједе народности. Др. Красојевић — да д^бије још који орден из Беча. Мита Кдицура — да добије још које звање. Јаша Томић — да Кошут постане министар а Раух остане бан. Коста Куеновац — да се његов теча Јаша опет не разболе. Кеста Кантарџија — да повуче оставку. Д.в а х о м о г е н ц а — да ее бар један човек осврне на њихову кукњаву у „Србобрану" и „Срп. Гласу" — за позориштем.

Шта је ко изумео и пронашао. Павел Рауш — „велеиздају". Акурти — вешала. Јозуа Франк — „Велику Хрватску", Јаша Томић —■ ловачки нож, Рауха и Кошута. Коста Брадваровић — павталоне и новинарске маказе. Коста Дера — друштво „Рад' - и влашку рачунаљку. МитаКлицин — „Буковинску автономију" и четир плате. Др. Му шица 1 (заједво). Сису на н4Др. Красојевић| родним Фондовима. Радикална странка — патријарха е „временом". ј,Д р а м о пи с а ц" — гњаважу у позсјришној литератури, „Застава" — „лепо и добро" у Рауховом програму. Др. Келијан Манојловић — Елсашкињу и мађарски језик у војсци. Др. Миша Ма хајл ов ић-но с — отров у иричешћу и кишобран за цркву. Стеван Бешевић-Јашин — аероплан који не лети. Јаша Векерлов — лонове, разбојнике и убице који могу имати активна права у нашој автономији. Жига Продан — пасивло хришћанство. Др. Сос — ужу Угарску. Др. Мушица манастирске парнице. Патријарх — „земљу за народ!' С т а р м л а ди —- новинарске ненлатнике.

Добро му је саветовао. Један отац х,тео да ожени сина врло млада, па је хтео да чујн ^савет од једног сврга најмшгијега нријатеља, те иође к н.ему и ре ( м 1 .му: Шта бн ми Световао', -брате,' : би ли ожешго ове јесени мога јединца сина? — „Ја да сам тобом," одговори му овај, ; ,чер,о би још коју годину, док стече мало више снаге и памети." — Ти си човек луд, одговори му отац, та ја га баш зато и хоћу да оженим док је премлад и луд. јер ако стече памети неће се иикада женити. „Сри. нар. иозоримша". Познати драмописац на туце: Јесте ли прочитали у „Србобрану" моју најновију жалосну игру „Цлач С в. Јеремије"? Како вам се допада? Милан: Срећа је што Св. Јеремија није жив да јв прочита, јер би се гбрко поново заплакао и написао нову „Ј е р е м и ј а д у".