Starmladi

Стр. 132.

— СТАРМЛАДИ

Бр. 17. и 18.

ПРАЗНО МЕСТО.

ферерозим џелатима. 0, крвави људождери! Стидите се ви дивљаци! Поједоете вођу пука, Али живе — народњаци. Ви, Ферера погубиете, Ал' дух аегов живи елавно!!! Ал' ви зверке крвожедне, Мртваци сте већ одавно ! С Фереровим гробом ви сте, Гроб и себи ископали, И сад само дан чекате, Да Вас нарвд у гроб свали!

Стрелице. — У Берлћну ће бити на више места стављен на употребу аутомат за глаеање. — Код нас у Угарској је на сабору одавно увео тај апарат за гласаље Векерле. — Ради џелатског погубљења Ферера, подвикнуо је Бестре социјалиста у комори: „Пљунућемо у лице краљу АлФоацу!" — Полизаћемо мији то помислио је у себа Маурин, чији кабинет је већ сав улоћкан од пљуваља свог света. — Руски цар се кренуо за Италију. Хвала Богу, кад се само једанпут кренуо за и с т о к... -— Бањалучки „в е л еи з д а ј н и ци" су помиловани. Сигурно босанској влади тај „Мирише барут" више не мирише — него смрди. — У Будимпешти је на свом аероплану летео Блеријо. Том приликом је и Јуштове куле у ваздуху посетио.

— Неки дан сам ее потужио једном коалиционашу како не могу да до места дођем, и да ли он не би знао какво пр зно место за мене. Знам вели: Ступите у нову — Раухову странку ! Невиност. — Зашто сте тако бледи ? — Па кажате ми што да поцрвеним!

Зло у куИи. — Трчи, човече, па види каква је то кукњава и запевка код наших укућана. Да није ко оболео или да се није какво зло догодило. Муж послуша своју жену и оде до укућана. Пред вратима сретне слушкињу и.уцита је: — Ко то кука код вас? Да није ко болестан или да није умр'о ко. — Хвала Богу, господине, одговори слушкиња, овде су сви здрави, нико није умр'о. — Али опет неко кука ! — 1Та то наша куварида пева — одговорњ слушкиња. Дунавска улица. Разлог. — Милостиви господиае, дајте ми један мовчић. Отац мој не може да ради. — А зашто неможе да ради ? — Зато што је сваки дан пијан.