Starmladi

Бр. 17. и 18.

- СТАРМЛАДИ -

Стр. 133.

Да се пре родио. Покојнога поп Косте Маринковића млађи син, који је био дипелар, имао је обичај више пута рећи: „А шта су узели непрестано хвалити тога мог брата Вуку; да сам се ја пре њега родио, ја би био доктор, а он шустер. Абуказем,

Одбрана швигарице. — Шта видим, ћерко, ти се љубиш с господин калфом ? — Да, мама.... али он је иочео

Новосадско варошко коло. Којхо , коло, наоколо, Држ се њега Јашо, лоло. Ко општину нашу Ферма. Р1ек се држи нашег ђерма. Ајде, и ти грађавине, Који илаћаш трошарине. Играј, играј, добри брале, Док не љоенеш у канале. Ко ће отуд да те вади, Дубоки су десет ®ати. Заглибићеш до појаса, Ко оиштинска наша каса. А ти брате надај вику, Да нам даду електрику. Дела боцни и ти шило, Да се зида купатило. Лупни цупни лаком ногом, А парама кажи збогом. Наше коло бурно тресе, Све на рачун ваше кесе. Истресће вас до потуре, Обријат к'о главу туре. Ала свира, свирад Јаша, Остаће те без марјаша. Ала, хала, талала лала Ал' заплеће ситно Бала. Ни брига вас за ђонове, Изглаеајте зајме нове. После ћемо већем лако, И овако и онако, Биће поеле и онога, Нога, нога, нога, нога!

Јаша Кошутов : Једва сам натерао она Т| И „М" да иступе из народносног клуба. Ја имам свој мредосећај и тактику. На пр. кад видим да неко удешава аогу да је иодигне — а ја ња за врата, док ме још није њоме дохватио — и дакнуо — Ето вам жива примера са патријархом Лукијаном.

N10 Ј НОС.

Јефтино средство. Мајер: Кад иатим од тврде столиде, аја узмем кашикицу ребарбаре; то сигурно дејствује. К о н: А ја кад иатим од затвора, иро|ем поред какве трговине оружја; то још-сигурније дејству,е.

Из једне новосадске гостионице. Гост: Молим вас за једну порцију ортографских погрешака. К е л н е р : То немамо молим ! Гост: Па шта онда стоје у јеловнику.