Starmladi

Вр. 17. и 18.

СТАРМЛАДИ —

Стр. 137.

Кад је гостионичар гњаватор. Гост: Откуда мртва мува у мојој супи ? В у ј а : Молим лепо, ја то не могу тачно рећи, на који начин је она сирота; нашла своју смрт у. вашем тањиру. Могуће је да од дужег времена није имала хране, и — насрнула на супу, те се прејела п добила болест у стомаку, која јој одмах смрт ироузроковала. У осталом,.ова мува мора да је била болесна, јер кад сам носио тањир, она је на^њему^већ играла. А могуће. је, управо сад ми пада на уМј да је одвећ в.елики ваљушак од таране прогутала — па се задавила, а можда.Јје >зелена паприка у супи сувише јој љута била — па се отровала. То ће бити једини узроци, ко.је вам могу навести у разјашњењу смртн Ове муве, у вашем тањиру. бт1§гиз.

Није ју достигла клетва. ^ Ј 7// ' у

— Јеси ли чуо да је Јелена нобегла за Милана. — Па? — Отац је проклео Јелену ! — И? — И сад је ипак у благословеном стању. „Мађ. Фигаро". ПатријархЛукијанје жртва - времена. Др Красојевићје жртва — ордена. Кошут је жртва — ,,самосталне банке". Јашаје жртва — „лепог" и „доброг-* ирограма. Др Јоцика Калиј а н је жртва — „ма ђарске команде". Остала два „М." су жртве — „самосталног ђумрука", Мита Клицин је жртва — манастирске штамнарије. Др. Мушица је жртва — манастирских парница. Радикали су жртве народних Фондова. Земунски нрота Г1аја је жртва Даља. Др. Сос је жртва — Пере Шарана. Лера је жртва — математике. Кеста К у е н о в а ц је жртва панталона. Два хомогенца — су жртве тејатора. 1

Леаа реклалш.

Агент осигуравајућег друштва: „Осигурајте се код мене господине, ја имам необичну срећу. Ко се код мене осигура, тај брзо — умре."