Starmladi

Вр. 21. и 22.

— СТАРМЛАДИ

Стр. 163.

На новоме путу. Фердинанд је бугарски Лечио нервозу, Путујући почесто На брзоме возу. Сад је правац окрен'о На згодвију страну, Неки дан је путов'о На ареоплану.

Из Босне. Из Босее се једна иста Песма шири: Из Босне се журно селе Мухаџири. Они иду да се опет Врате дома. Сваки тужан, разочаран, И сирома Н>ин положај тешко да се Рећи уме. Србин им је стран, Турчин их Не разуме.

Закон за кибице. §. 1. Као кабиц при картању има се онај сматрати, који се о туђем трошку забавља и прекраћује време и ужива у туђој љ)тини, коју игра изазива. §. 2. „Кибиц" сме бити само онај, који званичном сведоџбом докаже, да већ нема шта више да изгуби. §. 3. Како су кибици обично бадаваџије и хрђави играчи, то закон о слободи заната нема за њих употребе. §. 4. За време вршења своје дужности не смеју пушити смрдљиве цигаре, такозване „маџарице". §. 5. Исто тако ни једном квбицу лети несмеду ноге ванприродно мирисати, а зими канут. §. 6. Сваки кибиц мора имати зубе. Бар оне нредње, како би могао у свако доба доказати да ће језик за зубе држати. §. 7. Дужан је многу воду конзервисати, како би жељи играча у свако доба могао оДа звати се, кад се од њега затражи да изађе да „шеће". §. 8. Ак») киб .ц тгримети да когод у игри иаклује, вара, то је званично обвезан да се у онај пар накашље; с тога кибици, који имају хроничан или магарећи кашаљ, морају се док кашаљ траје свога иозива одрећи. §. 9. Ако играч, који у забуни умакне и заборави илатити што је имао, онда су кибаци обвезни платити само за карте. Из закона разних држава и народа Склопио Шишмиш. Војводини. Војводино, наша мртва стражо, Непријатељ преко тебе гаца, Ти и даље буди — мртва стража, А никако стража од — мртваца.

Бугари су весели Путу свога цара, Само да се попење Повише метара. Ал' да падве далеко Где му ј' већа цеза, И где нема Бугара Нит' има Словепа.

На забави.

ФићФирић: Зиате ли госпођице, ја само кад иомислим на валцер, ја еам таки луд. Гоепођица: А мислите ли често на валцер ? Фићфирић: По целп дан гоеиођице!