Starmladi

Бр. 2.

— СТАРМЛАДИ _

Стр. 11.

А г. Шаца је онда опет узме од главе ди пете на око (наравно сад већ на електрично око, које евакако лпчп иа мопокл) п гле чуда.... заиста њено срце није празпо . .,. њему се зачела л>убав . . . . Неки мали ђаво сћућурио се у срцу госпођице Јулке . . . А господин Шаца само тек помисли у себн „пхи тајксл" — и гранднозно се поклони и учини рехтсум према госпођици Дари. — Да ли сте вп већ ангажовапи, госиођице Даро? — За ирву четворку јесам! II г. Шаца је само узме мало на електрично око ... и заиста у њепом срцу види лепо четворпцу. Све сама шаржа... Наравио п опет грандиозан иоклон и вешт окрет — а он се створн нред лепом распуштеницом госиођом Ружом. Си])ота Ружа, остала без мужа . . . њој мора да није лако, мисли госи. Шаца. И узме је иа око — наравпо електрично. II бррр . . . шта је то? У њеном срцу читав вашар! Има их црних, плавих, младих, ћелавих, сабљаша, цивила, — па чак п једнамантпја! Наравно госиодип млади се згадп и ои пљуне . . . дакако у марамицу, по етикецији, извипи се лепој веселој расиуштенице . .. у упути се мало ирема швигарицама. Пре ио што им је приступпо, а он узме мало електрнчно уво или телефон без жица и ослушну . .. — „и онда се већ смркло, а мама још нема . . . а госн. Мнлан каже, како то сад лепа мода што се сукања тиче. .. Само, мода са шеширима је мало не нрактично због дугачких игала. Могу човеку очи ископати, каже он! II онда каже скините шешир госпођице Савка, да ми не смета, — и још ја шешир нисам ии на кревет мет'ла, а ои ме обема рукама обухватио ... н сасвим брезобразно право у уста пољубио . . . Лосле смо се ал" не мој да ме издаш — све док мама није кући дошла љубили . . . Слатка, ја сам јела н шамролне, а лизала и мед са саћа. . . ал' све је то „шмарн" према пољупцу, наравно од мушкараца.." — Господпн Шаци се кожа мало стресе, и он се окрене према гарде-дамама. Ваљда ће тамо моћи, код њих наћи

— утехе. И наравно разговор се заподенуо о скупоћп. — Све је скупо, господин Шацо. Све... Ето, вечерас сам за вечеру исиаковала три пара пилића . .. пешто већн од враичића . . . иа три круне пар .. . шта мислите?... то је шреклих. -Ја сама сам појела један иар. Господии Шаца узме госпођу Ј,уцу на око, наравпо па екектрпчно . . . и шта, јој види чак у утроби ? . . жути пасуљ . .!!

Босански сабор. Михлов сабор напустили Носланици Срби, Сад се Михл ченте тамо Где га н не сврби. За Србима изагали су Мусломани паши; ТТ Т та еу могли, нег' зајворит' Сабор куфераши.

Младотурским реформаторима. Знано пам је да се сваки За слободу од вас бори, Нпсте стари з у л у м ћ а р и Већ сте од њих много — гори! Иојмимо вас, што сте старог Екс-Султана заробили! Јер ете иарод лепше, боље Опљачкали, поробили.

А НТЖ. Неки листовн су донели вест, да је мепи бан рекао:. „А где је Њ. Св. иатријарх, зашто он није дошао? То је свињарија, коју ћу ја у Бечу јавити!" Није бидо тако, него овако: Томашић се нре свега раснитивао за СвинЈареву странку којом нриликом је сноменуо и патријарха и Беч ... па је неко тим речима можда други значај дао. Толико у хатар истине! Секретар патријархов.

Досвгио се. Мајсторица (кирајџији): Васо, дајте ваше кошуље, оћу данас да перем. В а е а : Одма ћу да свлачим, мајсторице. Мајсторица: Како да свлачите ?! Та ви ете рекли да имате шеет кошуља. В а с а : Да ; али са оних других нет је ова једпа искрнљена.