Starmladi

Стр 3 6.

— СТЛРМЛАДИ —

Бр 5. II 6.

дгНитајтв подлистак, врло занимљив! ЈНародна реч. Клањам се, Господо, Вашем оштром ножу, Којим стално нашу Ви дерете кожу ; Честитам вам врло На светломе раду, Што једино знате Правити — параду ; Па, напред, Господо, Кад господа сложе Своје силе, тада Вог да прости завек Наше јадне коже. Антиклерикал. Мрачњаци — и светлост. Францеско Ферер (којег су црнорисци гапански дали ногубити, доспе у небо): Госноде, радуј се што ниси Шпањолац, јер твоја реч: „и би светлост!" стала би те главе!

Одступање Ерентала. Министар Ерентал, Сад о „миру" снева, За њим цело С р н с т в о „Жали" и „запева". С њиме је почела Штала да се чисти, Ал' за то ће остат' Систем онај и с т и ! г.

Припрема. Сељак: Чујеш, бабо, у вароши су већ и школе затворене; еад неће ни нагаи гости за летовање дуго заостати ... скорим ће бити у Каменици. Било би крајње време да оперега пешкир ! Жена 1С'о жепа. Муж (својој лепој жени): Жепо, ти си нрава богиња леиоте: венус! Жена: Признајеш дакле да сам гола... да немам шта да обучем?! Досетљив гостионичар. Гост (у једној бечкој гостионици плаћајући гуљаш): Како то да је сад гуљаш скупљи, кад пмамо меса и из Аргентине. Гостионичар: Па зато је баш и скупљи, јер је то шпецијалитет!

АФоризми о моди.

* Одело за жалбу, још не значи — рањено срце.

Није увек искривљена ономе пета, који п о кривој стази ходи. * Женско срце се и добро везаном машном — може освојити. * Људи чешће пута газе у блату туђе заслуге — него своје панталоне. * И без модерних панталона — многа жена се осећа у п а н т а л о н а м а!

Са новосадског лтскен-бала. Госнодин: Лепа маско, смем ли ти понудити вечеру и литру вина ? Маска: (Скине образину): А, дакле, тако, господнн СауФполку! На вино пмате новаца, а ја вам перем кошуље већ по године, па ми још нисте платили ни крајцаре.

Савремено. — „Како је то, мајсторе? - ' упнтаће једна муштерија кројача. „Лане вам је било доста три метра чохе да ми скројите исти овакп пар хаљина, а сад игатете паре за пет метара!" — „Е, мој господпне! С ланском мером не може се данас пзпћи на крај!"