Starmladi

Бр. 7. II 8.

Тр омФа,

Ф и К ф и р и К: Опростите госиођице. ако се усу 1)ујем но модерном назору отворсно упитати: колнкч јс иаш мираз? Г о с н о 1> и ц а : Нска је и мсни ио модерном назору, дозво.1>сно отворено уннтати : колики је ваш дуг?

Гурабије из Србије. Овогодншн.и великп мапеври српске војске трајаће неколико дана! — А колико меседи ће још трајати топовски мапсврп са пуцаљем — на нровизију! — У Београду су страјковали дрводсље. Сигурно је усљед тога изашао „ЂГали Журнал" без песама. Д Живинарска задруга у Паланци сазвала је за 28. аирил збор, ради ликвидације! — Чујемо да ће новинарска положара, Васа г Јаема, уложити протест! -т- Ириликом клепања на велнки нетак, сетили се многи и Роснћеве нокојне ..Депеше". На зелепи четвртак су сви београдски зелепаши ишли у цркву да се помоле Богу за здравље својих клијената. . + У Београду су јако ночели носкун.гивати станови, а уз то су и тесни ... Многи се иселили ... Боже мој, да ли је Форгачу тесан стан п хоће ли се и он иселити? □ Један иијани иатролџија — вијао је пуинм револвером глумце краљ. иозорпшта! — Ваљало би да се образу.је „добровољна натрола" из чланова друштва „Трезвености", која би пијане иатролџије надзиравала!

Стр. 53. Устанак у Албанији. Отшнла Мнлапова мати у комшнлук да се жали, што јој н.ено дете комшијино дете туче. Напослетку ће рећи и своме детету, да је то срамота, да се он даје од девојке тући. На то ће малн Милан рећн: „Недам се ја, матн, т^ћи, ја нобегнем . . .!" Тако н наши Младотурци. Недају се онн од Арбанаса тући, него као правн јупацн — утекпу!

Модерни плапгиша.

— Мблнм вас да ме ФОтограФишете. Али изрично одостраг. — Зашто одостраг? — Зпате, хоћу мало да се пашалим н да свима мојпм кредиторима нре мог одласка из ове вароши, оваку слнку за усномену оставпм !

Госнођа (куиује омотак теја н мирише): Јел' те, не мириши вам овај теј на сепо? Помоћпик: Не зпам. госпођо, ја иикада нисам јео сено.

— СТАРМЛАДИ —