Starmladi

Стр. 56.

— СТАРМЛАДИ -

Пр. 7. II 8.

Шегртеки одговор.

— Је ли? Је ли ово Телечкова улида? — Да! — Зар не осећаш?

Шта је видео у ЈЈешта. С—шки брата био ових дана у Пешти. Кад се вратио кући у С. салете га пријатељи да им нриноведа, шта је у Пешти видео. — Ао браћо, шта сам ја видео у Пешти. — Шта, брато, дед нам ирииоведај. Заиитају сви ЛЈубопитљиво. — Пдем ја по Пешти, па оназим једног Фијакера. — Па? — ■ запитају сви нестрпел.иво. —■ А у Фијакеру уирегнут један коњ — И шта онда? — А на коњу браћо, чурушки жиг.

Спрегли и са Фјаволом . . , (Зна ее . ..) Зна сс како „Сриство" свињарево, Већ од много дапа, Са перверзпим „ђаволом" се дружп „Дружпна" — ваљана. Ал' сем тога још и впше зна сс Давно сс нзлегло; Да се правом ђаволу продало И са П ј Ч мс спрегло! д р Бу -бу!

Не узима сам лек. Лечпнк (неожсњен, нрегледају11П једиу госпођицу): За вас би бно пајбољн лск да се удате. Госпођпца: А бп лн можда госнодпи доктор Лечннк: Молим, молпм! Мп лечппцп нронисујемо јјск , алн га самн пс узнмамо.

Лепо насљедство.

Ништа лакше. Нродавао неки човек па ппјаци водицу против бува. Како то женама треба, све су се грабиле за водицу п човек за час прода пуиу корпу па оде. У том сеједна жена сети, да су заборавили нптати, како се та водпца употребљава, те ће трчати за човеком да јој кажс. „Нпшта лакше! — одговори човек, — уватн се бува на се снусти у Флашицу, а опа ће се на снгурио удавнти."

Кирајџија: Опростнте, нрошле исдеље сам се уселио, ц сад впдим да је стан пун стеница... Ку ћ е г азд ар и ц а: Задржите их .једпо врсме, па ако нређашњи становник не дођс по љих, прелазе у вашу својину.