Starmladi

Т)|). 7. и 8.

— СТАРМЛАДИ —

Сгр. 57.

Оигуран лек.

(Једаи брат пијс могао да сс отресе дремежа, тс Кс запитати сиога друга): — Али реци ми брате, шта да чиннм. да ме ис свлађује санУ — Наместп сс на главу иа члови, онда ти зацсло нећс очи затворити !

Човек или животиња? — Из једне београдеке апотеке. III тампарск н ш е г р т: Молпм за 20 пара мастп од вашпју! Анотекар: За кога ћеш, бре? Ммамо две врсте. За жпвотнње јачу, а за худе блажу. Шегр г: Вала, сад п сам пе зпам коју да узмем? Апотекар: Па ти ћеш тек зпатн за кога узимаш? Шегрт: За г. урединка „Ђавола"! А п о т е к а р: Свакако оида ону за ж и В 0 Т П Н) е ! Ваеа Ђема с. р.

„Кад љубав вашу имам Шта Ј>е ми нсра ту? Та вера само долази јер ви не нлаћате уредно нретплату . . . Ви остајете нама дужни а ми штамнарији .. . Али они у штампарији веле, лено братс „Стармладн",ми можемо бити браћа,али ако смо браћа,нису нам кесе сестре. .. бар не рођене! И тако наша л>убав преста Све због оно мало реста... А да не би морали и ми престати ми молимо сву г. г. иоплатнике да нам доеада дуж н у н р е т п л а т у п о ш љ у ј е р т о ј е н а ш а ј ед н п а шт пп ен д и ј а... 0 н а н а м ј е ж п в о т, о и а с м р т ! Исто тако молимо оиу г. г. претплатнике, на које смо у новије доба лист слали, да ако им се паш независан лист, — према свима и свакоме, свиди, иошаљу и р етп л ат у. ј е р од њ е з ависи једино опстанак овог листа. 1'азмислите добро : бити или нс бити! Уједно отварамо иретнлату (не нослеплату) на II. чстврт, која стаје свега 2 К или са нрошлом неилаћеном или и за III. чстврт нлаћеном: свега 4 К. А сад можемо да вам опст једпу заиевамо, или управо закукамо: „Кад л>убав вашу имам Шта ћс ми вера ту Та вера само долази — кад претнлату не нош'л>ете! За то вас и оист молимо пошљите нам дужну претплату и обновите је и за II. четврт. С поштовањем Стармлади с. р. Нова и стара мера у Новом Саду. Код нас у Новом Саду још увек се уиотребљује пова н стара мера: Ако купиш килу говеђнне нлп килу мастп а тн добпјеш унраво Фунту.