Student

UNIVERZITET NA PUSTOM OSTRVU

SLIČICE IZ ŽIVOTA STUDENATA

ZASTO JE OVAJ MLADI BRACNI PAR TUZAN? Supruga j« studentkinja Filozofskog fakuiteta i prema novom statutu nije Joj bilo dopušteno da izađe na ispit јег je bila u 72 danu trudnoće

Komisija za izradu statuta jednog od fakultela ovog Univerziteta povukla se da nezavisno od spoljnjeg sveta, u miru i tišini, Izradi prednacrt statuta. Medutim, ovde se smatra da čianovima komisije drveće smeta da vide šumu.

3tud<*"‘ т ‘ Maaldžon otvorio Je svoju лvu saraostalnu izložbu

T ’o|ni'-lTrj»nie indek-a

UPOZNAJEMO VAS SA JEDNIM NEPOZNATIM UNIVERZITETOM NA USAMLJENOM OSTRVU

SVAKA SLICNOST SA NEKIM UNIVERZITETOM KOJI POZNAJETE SASVIM JE SLUCAJNA. SVI KARAKTERI I POJAVE SU IZMISLJENI Na jednom usamljenom ostnm u Tihom okeanu nalazi se grad Sa sraz merno najvećim univerzitetom u svetu. Od njegovih 500 stanovnika, 300 su studenti. To su uglavnom veseli mladići i dobro se zabavljaju, bave se sportom i igraju egzotićne igre a među obližnjim stanovništvom neprestano kruži fama da im ovo nije jedino zanimanje i da u slobodnom vremenu polažu i ispite, Velikl broj studenata bavi se i raznim rodovima umetnosti od kojih je najkrvavija književnost. lako preovlađuju stari plemenski pevači, postojd i obilje novih pravaca, ođ kojih je najmlađi neosinfonizam. Njihov univerzitet nije bez problema, ali se ovi skromni Ijudi trude da ih na najbolji naćin reše. Jedan od njih je veliki broj studenata Mnogobrojni studentski brakovi stal no povećavaju njihov priliv tako da ovaj problem izgleda gotovo nereživ. Prostorije i prevozna sredstva ргеtrpani su. Naročita je gužva na Medicinskom fakultetu mada je budućnost ovih mladića i devojaka neizvesric jer narođ leće pretežno plemenski vraći. Druga stvar koja muči ove vesele mlade Ijude i naročito njihove stroge i savesne profesore jeste nešto što se na njihovom jeziku zove »statutc. Ovo dolazi od njihove reči »stajati« koja bi se otprilike mogla prevesti sa »ne kretati se« (vidi se koliko im je jezik bogat) Tako uglavnom statuti ’ stoje. Da bi pokazala da nije svuda kao kod nas, već da ima i univerziteta s krupnijim problemima, naša redakcrja postala je tamo svoga fotoreportera koji se trudio da uhvati one momente koji su naj karakterističniji za život studenata u ovom gradu. Njegove snknke donosimo na »ledeće đve strane.

Zgrada Filezofskog fakultcta veo- student. Neke druge grane nauke ma je stara i trošna. Nju je još pre nakalemljene su na đrvo Pravnog •Ји tri veka zasadio bogati trgovac Ijud- fakulteta. skim glavama i izvoznik, rezervni Savet za Urbanizam Јоб nije odkapetan Miša Ananas. lučio gde će da se zasadi novo drvo Лао što se sa siike vidi, granu Filozofskog fakulteta »dase ne pomaternjeg jezika ne stud Sra ni Jedan remeti saobraćaj u džungli.

HUMOE * H U M O H -3« нимон

Beograd 27 aprll 19&6 go đ.