Šumadinka

11 'i

то увКрава „Hopi>" да ће се за ro пмтанћ врло слабо заузимати Европа. почемЂ бм Шведска н у ономт, сиучат, кад-ћ се небм аландска острова утврђивала , исто тако опасности излогкена била одђ стране Свеаборга. пао и c-b аландски острова. Ако дакле саберемо све оно , што су досад-t западне силе получиле. онда ћемо видити. да то Hie 6aiui> врло млого, и зато. ил' ће намћ ове конФернц!е до 4. Марта коначнми мирт, донети, или ће оне продуншти свое преговоре као коигресЂ парис1ии. МиђутимЂ се Француска и Енглеска снагкно за рапт. спремам), и не 10.000 него 20.000 Француза доби.ш cv заповћстл , да се навезу у lVlapce.no за Кримт>. Међутим*. е сазвана подђ заставу и понисна класа за 1856. год. И при свем-t. tom' I i мм смо ипакљ ближе миру, него ли рату.

"

Телергафске Депеше. U Кеии?сб*ргу 22- Фебрцара „КенигсбергерЂ цаитунгћ« садржана слКдугоћу делешу изђ Петробурга одт. 14. Фебруара: „Ijenepa.ib Лндерсг. авлн са Крима, да се е онг састао 17. Фебруара са сагозничкимг, воисковођама кодђ каменогЂ моста, гди е по заклгоченго паризки конФеренц|а заклгочено примирје.

Течаи новаца : Дукати. 5. «>ор. 45 кр. за банке Цванцигери : 102%.

0 г л а с и. (1 — 3) Разно селгенб предало е Економическо - Топчидерско Заведеше у коммисс!онђ на продаго у бакалницу Николе 1)орђевића спрамЂ театра, а Hoau плугови са добро окованммЋ колечкама, кои су за нашу землго добро удешени, могу добити у Економическо-Топчидерскомтв Заведенјго за 14 талира еданљ. Исто тако и Калеме разнм воАака издае Еконоиическо-Топчидерско Заведеше свакЈи дант>. У Антулинои кућн у пиварскомт. сокаку.ито на горнћмтв спрату, имаза издаванћ подђ кирпо о ђурђевудну 2. квартира, састоећа се еданЂ изђ чети ри собе, 1 иуине са шпархертомЂ, шпаизомЂ, особеногЂ одћлен!а у подруму, едне штале за конћ и едне шупе за кола, — друг!и пакЂ изђ три собе, едне куине са шпархертомЂ и едногђ особеногЂ одћлешн у подруму. —• тко жели исто узети неиа изволи прјлвити се притижателго у истои кући. —

(3—3) Кућа покоиногђ г. Фукса бмвшегЂ Началника рз г дарскогЂ, дНачалничества према Театру , продае. се изђ слободне руке, ко бм дакле исту ase.iio или купити или одђ ђурђева-дне подђ кирно узети нека се изволи приввити кодђ г. инџинира Цермана. (4_ 6 ) Две мое магазе на Сави (3 _ 4) Како е подписанма отво .

наодеће се продаемЂ изђ сло&одне руке и то до ђурћева дне т. год., аио ifi до реченогЂ дана не продамЂ , да ћу ifi одђ идућегЂ ђурђева дне подђ nnpiro. И у едномЂ и другомЂ случаго ко има во .но некЂ се самномЂ сноразумћ. Н и к о л а I о к с н ћ ђ Архнварт. и Регнстраторт. Сов^та.

ie Подписат>1и до1павши ово дана изђ Брина и Беча, подnynio е свого трговнну , свакостручнммЂ нзрађенимЂ н неизрађенимЂ еспапима, по наиhobioh моди ; зато преноручугоћи се поштовапои публицм и свмма своимђ старимЂ муштерјама, обећава , наиефтинiro цену , а притомЂ наифинш и наибрмли радЂ. Тнма стонновнкђ, ПЈнаидерт. кодт. Паризца

У кући подписаногЂ у абаџшскои чарпми даго се подђ nnpiio четирилепа дућана и четири магазе подђ ум1 : ,рену цену. Надзират. Нрав. Топчнд. добара штаб. Капетант. Васа И л и ћ ђ.

pio Фабрику винскогђ сирћета , то се препоручуе гг. купцима, кои бм таковогђ имати желили, бмло на мало или на млого, па и у своимђ бурадима, да ће свакога врло добримЂ сирћетомЂ и умћреномЂ цћномЂ послудшти. Фабрика се налази у Палилули кодђ „два голуба", но моћи ће свакји, кои на манћ узети ;кели, добити и у нћговои нући , гди е OTBopio продавницу истогђ сирћета. ђ о р ђ е М о л е р o в и ћ ђ.

У дућану к одђ подписаногЂ налази се на продаго наиФчнш сапуна , мирисавн зеитина и помада изђ енглески Фабрика . а нарочито мирисавм водица паризкогЂ хижћнскогг друштва, коб нигда нису овамо на продаго доношене, и кое, ( сђ неколико каплвица у чаши воде умивагоћк се) подмлађуго кожу на рукама и образу. TAHACI6 СТОННОВИћЂ Берберннт., обнтава на Tepa3iama у куКи г. А. Снин1»*

Стакло , одђ киселе воде, добра натурална карловачка бермета, може се преко пута одђ Читалишта кодђ „Арапина", добити за 7. гр. безЂ стакла, са стакломЂ 8. гр.

у K H I> и г О II Е Ч А Т Н Ђ И KHHffiKCTBA С Р Б С К О Г Ђ.